Nye Sonos højttalere forstår tale

Nyt super-tv fra Bang & Olufsen

For godt et år siden annoncerede danske Bang & Olufsen, at man ville indgå et tæt samarbejde med sydkoreanske LG om fremtidige tv. For at holde udgifterne nede ville B&O outsource flere dele af sin produktion.

Den første frugt af dette samarbejde kan beundres på den store IFA messe i Berlin, der i dag er åbnet for publikum.

BeoVision Eclipse er et 4K luksus-tv med imponerende specifikationer, et utraditionelt design og en høj pris. Altså et typisk Bang & Olufsen produkt.

Danskerne leverer design og lydside, mens LG bidrager med sin OLED skærm teknologi, som man også kender fra sydkoreanernes egne tv og smartphones.

Resultatet er et tv i topklasse på 55 eller 65 tommer og med en tre-kanals lydcenter på 450 watt. Det ”smarte” tv bruger LG’s seneste WebOS 3.5 styresystem til kunne navigere på internet, og B&O’s BeoRemote One fjernstyring har fået flere genveje til f.eks. favorit kanaler, streaming og eksterne enheder.

WebOS sørger også for, at Beovision Eclipse har integreret streaming af både musik og video via online services som Netflix, Spotify, Amazon, YouTube eller Deezer.

Supertynd og med den nyeste OLED skærm teknologi i 4K fra LG.

Apropos praktisk. Intet B&O tv uden finesser, som ingen andre har: Hos Beovision Eclipse er det en motoriseret gulvstander, der ikke kun kan dreje eller vippe. Standeren kan såmænd også køre tv’et hen over gulvet på ordre fra fjernbetjeningen.

Den mest opsigtsvækkende del af Beovision Eclipse – ud over en flot gengivelse af sort og dynamiske farver på OLED skærmen – er dog soundbar’en under selve skærmen. Den ser ud til at være et nummer for stor, fordi den rager ud til begge sider af tv’et. Noget af en smagssag i design.

”Højttaler-båndet” rummer digitale forstærkere på tilsammen 450 watt og tre højttalere – heraf en stemme-optimeret centerkanal, der sikrer, at mennesker på tv lyder mere naturlige.

B&O hævder, at BeoVisions ”Soundcentre” overgår alt, hvad man ellers kan få på markedet af sound bars. BeoVisions variant indeholder i alt seks separate enheder. I hver side en 2,5 tomme fuldtone enhed og i midten tre mellemtone/basser på 4 tommer plus en 1 tommers diskant tweeter.

Hvis det ikke er nok – og man vil have et endnu bedre surround lydbillede eller lade tv’et indgå i en multiroom opsætning – kan man tilføje et antal eksterne B&O højttalere til Eclipse.

B&O har i øvrigt travlt med at fortælle, at Eclipse er meget mere end et tv. Eclipse er et komplet lydsystem, så man ikke behøver at have et separat stereoanlæg. Tv’et rummer således både Bluetooth, Apple AirPlay og Chromecast.

Højttaleren, der sidder som et bånd på tværs af OLED skærmen, er den design-mæssigt mest kontroversielle del af BeoVision Eclipse.

Ifølge B&O er navnet Eclipse (solformørkelse) valgt for at markere, at ”to enestående objekter og mødes og skaber noget og smukt spektakulært sammen.” Jeg kunne dog godt forestille mig, at nogen anmeldere vil kalde tv’et selv for en solformørkelse med det aparte design.

Beovision Eclipse kommer på markedet i september til – ikke overraskende – meget høje priser. Den ”lille” 55 tommers udgave koster fra 70.000 kroner), storebror på 65 tommer 100.000 kroner. Dertil kommer den motoriserede fod til 11.000 kroner.

https://www.youtube.com/watch?v=UpgEyTCQhGg%20

BeoVision kan naturligvis også hænges op på en væg.

Fjernstyringen er klassisk B&O og har bl.a. direkte knapper til video og musik streaming.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Sonos højttalere forstår tale