God til både samtaler og musik

LG højttaler med touch skærm

Af åbenlyse fysiske årsager kan smartphones og tablets ikke levere den store lyd. I hvert fald ikke via de højttalere, de selv har indbygget i deres slanke kroppe.

Selvfølgelig kan man købe ekstra højttalere til – gerne trådløse – når der skal drejes op for musikken. Men man kan også den en anden vej: Anskaffe sig et af markedets få tablets med solide højttalere i, så den snarere ligner en lille ghetto blaster eller en boombox end en elegant touch skærm.

Da LG designede den nye ThinQ Google Assistant Touch Screen Speaker, havde sydkoreanerne sikkert noget andet i tankerne. Da ville man skabe en mere fleksibel konkurrent til stemme-styrede højttalere a la Amazon Alexa eller Google Home, der erobrer verden i øjeblikket.

Den kombinerede tablet og højttaler fra LG er oplagt til brug i køkkenet. Her kan man både se opskrifterne tydeligt og høre, hvad kokken forklarer.

Jeg synes bare, at ideen med en tablet, der har bedre lyd, også er oplagt. Selvom LG ikke bruger den i den første markedsføring fra Asien. Men nu er ideen givet videre – og LG har pludselig en nyhed, der kan sælges med to gode argumenter.

For at sikre optimal lydkvalitet har LG henvendt sig til en af Englands ærværdige Hi-Fi fabrikanter. Meridian Audio har lagt forstærkere og højttalere i LG ThinkQ, så de stråler både fremad og bagud for større lydspredning i lokalet.

Skærmen er en 8 tommers tablet med Android. Den har indbygget Bluetooth, Wi-Fi og Chromecast, så den kan vise tv – med god lyd. Desuden er der fire mikrofoner og et kamera på fronten, så højttaleren – undskyld tabletten – er fin til f.eks. Skype video konferencer.

Man kan sagtens se tv eller video på LG ThinQ. Betjeningen foregår ved hjælp af Google Assistant med stemmestyring.

Naturligvis har LG nyheden Googles kunstige intelligens integreret i skikkelse af Assistant. Det betyder, at man styre ThinkQ med sin stemme og f.eks. kontrollere de øvrige LG varer, man måtte have i huset ved hjælp af nogle få velvalgte kommandoer på engelsk. Lad det være LG tv’et, køleskabet, komfuret, vaskemaskinen, mikroen eller air condition anlægget.

LG har endnu ikke offentliggjort priser eller leveringsdato for sin nyhed….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God til både samtaler og musik