Disse nyheder kommer Apple med i 2024

Elbiler behøver da ikke være kedelige

(Foto: Carice)

Når man står og kigger på aktiviteten i et lade-center for elbiler, kan man svært undgå at se, at de fleste af disse moderne personvogne ligner hinanden som næsten to dråber vand.

Helt øjensynligt bruger bilfabrikkerne samme computer-program til at designe deres elbiler. Eller de kopierer hinanden for at være på den sikre sti i stedet for at tage en risiko ved at skabe et helt eget udseende.

Heldigvis findes der undtagelser. En af dem er den lille hollandske elbil-fabrikant Carice. Den har været på markedet i 10 år, uden at særligt mange har opdaget virksomheden og dens produkter.

(Foto: Carice)

Måske det ændrer sig med den nye TC2 elbil, der minder meget mere om en klassisk Porsche 356 fra 1950’erne end en moderne personvogn i et koldt og high-tech’et design.

Carice er en lille to-sæders cabriolet med stof-kaleche. De ydre mål på den charmerende nyhed er 3,5 meter i længden, 1,6 i bredden og 1,2 i højden.

Mere vigtigt er den ekstremt lave vægt for en elbil på bare 590 kilo. Den er opnået ved at benytte et composite materiale til alle større karrosseri-elementer.

(Foto: Carice)

Af samme grund kan Carice nøjes med en forholdsvis lille elmotor på 41 kW og batteri-sektion for at få elbilen op i fart.

Man kan bælge Carice TC2 med to forskellige størrelser batterier, der sikrer rækkevidder på henholdsvis 200 og 310 kilometer.

Opladningen går skuffende langsomt. Carice benytter kun en Type 2 port, hvor det vil tage godt to-en-halv time at lade op fra 0 til 80 procent.

Motoren er anbragt over bagakslen, hvilket efter sigende skal give TC2 helt Porsche-agtige køre-egenskaber.

Alt er håndbygget i TC2. Også den klassiske instrumentpanel i børstet stål med mekaniske vippeknapper. (Foto: Carice)

Topfarten er 120 kilometer i timen. Alt rigeligt til at få frisuren blæst godt igennem i de typisk danske vejrforhold med en god vind.

Carice bygger kun små serier af sine elbiler, som kunderne kan få indrettet efter egne ideer og behov langt hen ad vejen.

Som standard er TC2 dog udstyret med to sæder i vegansk læder, et rat i træ og et instrument-bræt i børstet rustfrit stål. Ren retro.

Priserne begynder ved 44.500 euro eller ca. 335.000 kroner på det hollandske marked. Beløbet vokser jo nok med danske afgifter på….

Elstikket til batterierne sidder lidt utraditionelt i bagagerummet. (Foto: Carice)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse nyheder kommer Apple med i 2024