Selv de bedste kan blive bedre

Lucyd briller kommer med kunstig intelligens

(Foto: Lucyd)

ChatGPT og OpenAI kunstig intelligens finder man efterhånden rigtigt mange steder. F.eks. i søgemaskiner online, e-mail systemer, tekstbehandlinger, billed-programmer, kunde-chats osv.

Hvorfor skulle ChatGPT så ikke også lande i briller og solbriller?

Her kan man bare stille spørgsmål via brillestellets indbyggede mikrofoner og højttalere – og på brøkdele af et sekund få et kvalificeret svar retur. Om alt mellem himmel og jord og inden længe også på dansk.

(Foto: Lucyd)

For godt to år siden overraskede Innovative Eyewear med sine første Lycyd solbriller, der havde Bluetooth indbygget og derfor kunne bruges som meget personlige trådløse højttalere til streamet musik.

Desuden kunne man tale i håndfri telefon via sine briller, hvis man bare havde sin mobiltelefon i nærheden.

De første Lucyd blev åbenbart en så stor succes, at Innovative Eyewear udvider sine ambitioner. Nu skal brillerne have deres egen digitale butler indbygget.

(Foto: Lucyd)

Hos Lucyd fungerer ChatGPT nemlig som en mere avanceret Apple Siri eller Google Assistent, der kan forstå og svare i naturlige vendinger og sætninger.

Den måske største fordel ved Lucyd er, at de ligner helt almindelige og moderigtige briller. Ikke klodsede halvmasker, som man placerer foran øjnene til brug med Augmented Reality (AR).

Desuden vil Innovative Eyewear denne gang sørge for, at Lucyd kan fås både som solbriller og som almindelige briller.

Med Lucyd brillerne følger det gratis sociale medie Vyrb. Det kan både bruges til at streame billeder og musik og til at udveksle tips og trips til de kloge briller. (Foto: Lucyd)

Med andre ord skal både nærsynede og langsynede kunne købe briller med indbygget kunstig intelligens. Det lyder som et nyt og attraktivt salgsområde for optiker-kæderne.

Konstruktørerne af Lucyd er lykkedes med at indbygge fire små højttalere i stellet, som skal kunne give noget i retning af Surround Sound.

I stellet er også gemt to mikrofoner med støjreduktion og et opladeligt batteri. Sidstnævnte har normalt kræfter til at håndtere 12 timers musik, opkald og stemme assistent funktioner på en optankning.

Lucyd sælger fra begyndelsen tre typer kloge briller på det amerikanske marked:

‘Solbrillerne koster 139 dollars eller ca. 950 kroner. Varianten med styrke-glas skal kunne fås til samme pris.

Endelig er der en version, der skærer det blå lys væk fra f.eks. computer-skærme. Den skal man betale 159 dollars eller ca. 1.100 danske kroner for….

(Foto: Lucyd)

(Foto: Lucyd)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selv de bedste kan blive bedre