Meta er tilbage i topform

Højttaleren har lysshow og kunstig intelligens

(Foto; Xiaodu)

Højttalere er normalt ret anonyme at skue. Helt naturligt, for ikke alle synes, det ser smukt ud med et par store kasser i træ stående på stuegulvet eller i lidt mindre udgave – på en reol.

I de senere år har det dog ændret sig. Hos mange mennesker drejer god lyd sig ikke kun om tonerne, men også udseendet af lydkilden.

Med andre ord må højttalere godt se cool ud og måske endda fungere som en skulptur blandt stuens øvrige møblement.

Et af de nye design-forslag har været at gøre højttalere gennemsigtige. Lyd og musik kommer så fra glaskasser med de enkelte enheder spredt hen over ”forruden”.

(Foto; Xiaodu)

Transparente højttalere fremstilles af flere fabrikanter, men kinesiske Xiaodu er lidt særlig i det selskab:

Xiaodu bygger højttalere i high-end Hi-Fi klassen, og den nyeste af dem har både kunstig intelligens og lysshow integreret.

Den nye Tiantian Casa ARIA fra Xiaodu fremstår i et minimalistisk design I hvidt, som mange sikkert godt kunne finde på at placere i deres hjem.

Indendørs sidder to fuldtone enheder. De drives af en digital Class-D forstærker på 15 watt, som er gemt i højttalerens bund.

(Foto; Xiaodu)

Her ligger også noget, der kunne mindre om bølger. De gemmer på LED-pærer, så højttaleren kan levere både vellyd og lys til hygge eller dans.

De i alt 67 lamper kan levere et utal af lyseffekter, som kan synkronisere med musikken eller levere baggrunds-farver efter brugerens ønsker.

Den kunstige intelligens kan man sætte til at styre både lysshow og lyd. Intelligensen kan nemlig genkende musik-genren og finde et passende lystapet til den.

Xiaodu er et selskab i den store tech-koncern Baidu, som mange kalder Kinas svar på Google. Baidu har nemlig både internet søgemaskiner og Maps services. Desuden er Baidu langt fremme i kunstig intelligens (AI).

(Foto; Xiaodu)

Baidu leverer også sit eget DuerOS 7.0 styresystem, der bygger bro mellem alskens enheder i det smarte hjem.

Derfor kan man f.eks. sætte Xiaodus gennemsigtige højttaler til at fungere som alarm og vækkeur, til at læse vejrudsigter op eller surfe på internet. Alt sammen styret af brugerens stemme-kommandoer. Præcist som man kender det fra Google Assistent eller Apple Siri.

Forbindelse til omverdenen sker enten trådløst med Bluetooth 5.2 eller via et kabel med et klassisk 3,5 mm jack-stik.

Den nye Xiaodu Tiantian Casa ARIA er kommet på hylderne hos JD.com. Det er Kinas største online varehus, der sælger sine produkter i hele verden.

Prisen er 3.199 kinesiske yuan, svarende til ca. 3.300 danske kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meta er tilbage i topform