Godt webcam til fin pris

Musikken kommer fra beton

(Foto: Duc Vu Anh / Behance)

For 30-40 år siden gik der i en periode lidt mode i at købe højttalere, hvis kabinetter var lavet i beton i stedet for som normalt træ.

Angiveligt skulle bygge-materialet beton være mere lyddødt og derfor velegnet til højttalere. De skal jo helst ikke tilføre noget farve til musikken, men spille den så naturtro som muligt.

Jeg kan huske, at beton-højttalerne blev bygget i Danmark og både i størrelse og form minde om en brandhane.

(Foto: Duc Vu Anh / Behance)

Så har der været tavst omkring beton og vellyd i årtier, indtil jeg pludselig bliver gjort opmærksom på den unge vietnamesiske designer Duc Vu Anh.

Han har overført det lidt brutale byggemateriale til moderne tider, hvor højttalere skal være trådløse og gerne så små, at de kan stå på et skrivebord.

Man kan selvfølgelig diskutere, om Ducs nye Orange – Concrete Speaker er køn. Karakteristisk er den i hvert fald i sin mix af grå og orange farver.

(Foto: Duc Vu Anh / Behance)

For at bibeholde det fysiske og grove i sin højttaler benytter den vietnamesiske design store (orange) knapper, som man skal trykke på for volumen, play/pause og skift mellem Bluetooth og signal fra et USB-kabel.

Når højttaleren skal tændes, trykker man blidt på dens orange top.

Så løfter den taget og giver fri adgang til to små opadvendte fuld-tone-enheder nedenunder. Låget bruges så til at sprede lyden 360 grader rundt i lokalet. Tilsvarende slukkes højttaleren med et ny tryk på toppen.

(Foto: Duc Vu Anh / Behance)

Duc Vu Anh hævder, at Orange nyheden er bærbar. Han fortæller ikke, hvad den vejer, men den er helt sikkert tungere end andre pc-højttalere i plastik eller træ.

Man kan godt have sine tvivl om, hvorvidt det vietnamesiske koncept i beton bliver en kommerciel succes. Designeren har heller ikke fundet end fabrikant, der bider på.

På den anden side er Orange herligt anderledes end alle andre pc- og trådløse Bluetooth højttalere til streamet musik. Alene dét kunne jo lokke entusiaster….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt webcam til fin pris