Xiaomi er først med ny super-motor

Meta er tilbage i topform

(Foto: Mariia Shalabaieva / Unsplash)

Meta gruppen med Facebook, Instagram og WhatsApp som de mest kendte repræsentanter havde et rigtig kedeligt 2022 med hensyn til både omsætning og overskud.

Den tid er overstået. Nu går det igen forrygende i Mark Zuckerbergs imperium.

I perioden fra januar til september 2023 omsatte Meta for 94,8 milliarder dollars eller ca. 685 mia. kroner. Samtidig kunne social media giganten glæde sig over et overskud på 25,1 mia. dollars – ca. 180 milliarder  danske kroner.

Analytikerne venter derfor, at Meta kommer tæt på sine rekordtal fra 2021.

Meta tjener langt de fleste penge på reklamer i sociale medier, og de voksede kraftigt i 2020 og 2021, hvor folk måtte blive hjemme på grund af Corona pandemien.

Illustrationen viser Metas omsætning og overskud i de seneste 13 år – plus tidspunkter, hvor Meta købte selskaber op som f.eks. Instagram, WhatsApp og Oculus Virtual Reality: (Infografik: Statista.com)

I den periode skiftede millioner af mennesker fra en offline til en online dagligdag og sørgede for at give et mega-overskud på 40 milliarder dollars. 35 procent større end året før.

Tjekker man tallene for en længere årrække fra 2010 til 2022, har Facebook haft en gennemsnitlig stigning i netto-overskuddet på 32 procent om året. Omsætningen er samtidig vokset med 37 procent år efter år.

Mens Meta altså har fået gang igen i reklamer og tilknyttede indtægter, er Reality Labs fortsat koncernens smertensbarn.

Her ligger Metas hardware og software til Augmented og Virtual Reality samt udviklingen af fremtids-visionen Metaverse, der skal være afløseren for vores nuværende internet.

Reality Labs divisionen gav et underskud på 11,5 milliarder på en omsætning af kun 825 millioner dollars. Samtidig er omsætningen faldet med 42 procent i forhold til 2022….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi er først med ny super-motor