Kinesisk Temu app buldrer frem

Beats vender tilbage over ørerne

(Foto: Beats)

I USA er der gået mode i at bruge klassiske hovedtelefoner med ledning i stedet for små trådløse øretelefoner.

De store hørebøffer – “over ear” på engelsk – skal have bedre lydkvalitet, og så er de som regel billigere at købe end de små lyd-dimser til inde i øret.

I perfekt timing til denne trend har Apple lanceret sine nye Beats Solo 4 hovedtelefoner. Omsider vil mange sige, for det er otte år siden, Beats fornyede dem.

Apple har samtidig lanceret de små trådløse Solo Buds, der med 80 dollars er usædvanligt billige for et produkt fra Apple.

Dermed skal Apple nok snildt forsvare sin position som det klart største hoved- og øre-telefon mærke på det amerikanske – og formentlig også danske marked. Med Apple og datterselskabet Beats har iPhonens fader ca. 50 procent andel af det enorme salg i USA.

(Foto: Beats)

De vigtigste fornyelser i de nye Beats Solo 4 er øget spilletid på en batteri-opladning og adgang til personlig rumlig lyd – Spatial Audio i Apple sprog.

Solo 4 tilbyder også tabsfri Hi-Fi gengivelse via USB-C kabel. Den lydkvalitet er svær at opnå trådløst, så derfor kan de nye Beats hovedtelefoner meget vel blive et hit i den øjeblikkelige modetrend.

Solo 4 kan dog også benyttes trådløst med Bluetooth. Derfor er det op til køberen, om han eller hun foretrækker det mere komfortable uden ledning eller den bedre lyd med kabel.

Beats nyhed har desuden forbedrede mikrofoner til håndfri telefoni, men kommer uden aktiv støjreduktion (ANC). Det gør ikke ligefrem Solo 4 billige til en dansk pris af 1.799 kroner.

Det er helt tilbage til 2016, at Apple præsenterede de især i rock- og rap-kredse populære Beats 3 øretelefoner. Dengang kunne de spille i 40 timer på en opladning.

(Foto: Beats)

Siden da er der kommet USB-C kabel, der sammen med bedre batterier øger spilletiden til 50 timer. Samtidig kan man lade hovedtelefonerne op, mens man spiller med dem på hovedet.

I praksis betyder det, at man kan bruge Solo 4, selvom batterierne er helt flade. Kravet er blot, at de sidder med USB-C kablet på.

Dertil kommer Beats særlige Fast Fuel opladning, der giver fem timers spilletid med kun 10 minutter i stikkontakten.

Beats reklamerer også med, at Solo 4 er ”passivt tunet.” Med andre ord skal hovedtelefonerne give præcist den samme lydkvalitet, uanset om man benytter dem trådløst eller med ledning.

Og allervigtigst for Hi-Fi freaks: Bruger man USB-C ledningen, kan man opnå tabsfri audio. I hvert fald, så længe man lytter til kompatibelt musik-indhold fra en signalkilde, der kan levere den kvalitet.

Beats fortæller, at man har gjort sine klassiske hovedtelefoner hurtigere, mindre forvrængende og med en forbedret diskant-gengivelse i forhold til den nuværende Solo 3 model.

Solo 3 kunne også levere Spatial – rumlig – Audio, mens de nye Solo 4 har fået en ”personificeret” variant af samme.

Her benytter Beats indbyggede gyroskoper og accelerometer til at følge lytterens hovedbevægelser.

På den måde vil de enkelte instrumenters og stemmers placering altid være de samme, ligegyldigt hvordan man vender og drejer eller vipper hovedet.

De nye Beats Solo 4 fås i farverne blå, sort og pink. De koster 1.800 kroner.

Sammen med ”over øre” nyheden har Beats også løftet sløret for sine første trådløse øretelefoner i de lavere prisklasser. Beats Solo Buds skal koste 80 dollars, men dukker først op i butikkerne til sommer….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kinesisk Temu app buldrer frem