Fjernsyn for mig

Bærbar lyd i topklasse

(Foto: Sony)

(Opdateret) Trenden mod, at alle bruger deres mobiltelefon til at streame musik, fik sidste år Apple til at stoppe produktionen af sin sidste iPod Touch.

Apples iPods var ellers dem, der mere end nogen andre satte skub i udviklingen fra analog til digital musik-afspilning. Det begyndte før iPhone, men ebbede ud i de senere år.

Der er dog fortsat andre, som fortsat tror på et marked for rene musik-afspillere. Den mest kendte tilhænger er Sony, der har genoplivet sit Walkman mærke til formålet.

Walkman revolutionerede begrebet bærbar lyd tilbage i 1980’erne med sin smarte lille kassettebånds-afspiller, som hurtigt blev en bestseller verden over.

(Foto: Sony)

Sony opdaterede senere sin Walkman til Discman, som kunne afspille cd-plader. Den blev dog aldrig samme succes og heller ikke senere Sony forsøg på at kopiere Apples iPod succes.

Først i de senere år har Sony fundet melodien igen. Det var med en række bærbare Walkman modeller, hvis lydkvalitet ligger klasser over, hvad de fleste smartphones kan levere.

Uheldigvis har Sonys ambitioner ført til, at Walkmans blev skrækkeligt dyre og udbredelsen tilsvarende begrænset.

Den fejl forsøger Sony nu at rette med sin nye Walkman NW-A306, der er betydeligt billigere end sine søskende. Samtidig har Sony øget batteri-levetiden, hvilket jo også er vigtigt på en bærbar afspiller.

(Foto: Sony)

Den nye Sony er dog fortsat eksklusiv: F.eks. dens kabinet skåret ud i ét stykke af en aluminium-blok, der har samme kvalitet som det metal, man anvender til trafik- og militærfly.

Sony Walkman NW-A306 kommer med en 3,6 tommers touch skærm. Noget mindre end på en smartphone, men Walkmannen skal jo heller ikke vise så mange ting som en telefon.

Meget praktisk har den nye Sony også en række fysiske knapper, så man aldrig er i tvivl om, hvorvidt man har klikket på en funktion eller ej.

Hele herligheden vejer beskedne 113 gram, hvilket er det halve af mange topklasse smartphones nu om dage.

(Foto: Sony)

Selvfølgelig er det de indre værdier, som er vigtige, når en bærbar musik-afspiller skal leve op til kvalifikationer som Hi-Res Hi-Fi og en lyd, der ligger langt over, hvad moderne smartphones kan levere.

Kernen i den nye afspiller er Sonys digitale S-Master HX forstærker. Den arbejder sammen med en DSEE Ultimate sound processor med kunstig intelligens (AI).

Den kan bl.a. opskalere komprimerede filer, så de lyder meget bedre. Selv musik I cd-kvalitet kan forbedres til tabsfri Hi-Res, hævder Sony.

Ligesom andre topklasse afspillere på markedet kan den nye Sony NW-A306 arbejde med en hel stribe audio codecs. Hos Sony er det bl.a. MP3, WMA, FLAC, AAC, DSD, AIFF og Apple Losless.

https://www.sony.dk/

Da Sony’en kører med Android 12, kan man installere forskellige apps til musik-streaming, som man kan downloade fra Googles Play Store. I alle tilfælde vil man have adgang til deres højeste lydkvalitet.

Hvis man bruger Sony NW-A306 sammen med et sæt kablede hovedtelefoner via afspillerens jack-stik, får man op til 36 timers afspilning på en batteri-opladning. Vel at mærke i professionel 96 kHz / 24 bit kvalitet.

Benytter man trådløse Bluetooth øretelefoner eller højttalere, falder spilletiden til mellem 18 og 26 timer – afhængig af den streaming app, man anvender.

Den nye Sony musik-afspiller kommer på markedet snart. Den fås i sort eller blåt og skal koste 399 euro. Det svarer til ca. 3.000 danske kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjernsyn for mig