Firma-tablets lever kun i to år

Nu får vi Apples højttaler

(Foto: Apple)

Apple fik aldrig succes med sin første rigtige højttaler.

HomePod var for dyr iforhold til konkurrenterne, da den blev lanceret på det amerikanske marked i februar 2018. Højttalere fra f.eks. Amazon, Sonos, Google eller JBL gav mere for pengene.

Allerede tre år senere stoppede produktionen, uden at HomePod nogensinde blev markedsført på det danske marked. Kun lillebror HomePod mini kan købes hertillands.

Nu tager Apple så et nyt tilløb til at erobre en stor bid af markedet for gode trådløse højttalere i den ægte Hi-Fi klasse.

Man kan selvfølgelig også bruge HomePods til at give sit tv en bedre lyd via Apple TV boksen. (Foto: Apple)

 

I dag præsenterede Apple nemlig ret overraskende anden generation af HomePod. Med mange forbedringer og til en lavere pris.

HomePod (2nd generation) vil samtidig også komme til salg i Danmark i løbet af foråret. Her skal den koste 2.599 kroner. Det virker ikke helt billigt, men hvilke Apple produkter er billige.

Den måske vigtigste nyhed i den nye højttaler er, at den kan arbejde med den nye Matter standard.

Det vil sige, at man kan sætte den i et netværk med produkter fra mange andre fabrikanter end kun Apple. Elpærer fra f.eks. Philips Hue, gadges fra Google og Nanoleaf osv.

HomePod kommer om et par måneder i farverne hvid og sort. (Foto: Apple)

 

Den anden rimeligt store nyhed er, at HomePod nu er kompatibel med Apples Spatial Audio teknologi. Det betyder, at numre fra Apple Music kan få en meget mere rumlig lyd

Desuden er integrationen med Siri assistenten blevet meget bedre. Nu skulle der ikke – som i den første HomePod – være problemer med, at højttaleren forstår, hvad brugeren siger til den.

Udefra ser anden generation af Apple HomePod ud til at ligne sig selv. Den skal være en smule kortere og med 2,3 kilo lettere end forgængeren. Desuden fås HomePod igen i farverne hvid eller sort.

Indendørs er der til gengæld sket en del. Antallet af diskant-enheder i bunden af højttaleren er således skåret ned fra syv til fem. Præcist det samme er sket med mikrofonerne. Til gengæld ser den opad-advendte bas-enhed ud til at have overlevet.

Den nye HomePod højttaler styres enten med stemmen via Siri assistenten, eller man bruger Apples Home app til formålet. (Foto: Apple)

Den nye HomePod skal være så intelligent, at den selv kan finde ud af, hvor dens ejer har placeret den i rummet.

Om højttaleren f.eks, står tæt op ad en væg, fri i stuen eller har tunge møblet omkring sig. Det er ret imponerende for en trådløs boks til 2.600 kroner.

HomePod 2 har integreret Dolby Atmos surround sound. Den kan fungere i en multi-room opsætning via AirPlay, og man kan parre to HomePods og/eller minier for at få bedre stereo.

Derudover kan den nye HomePod arbejde tæt sammen med Apple TV 4K enheden, så man kan få en biograf-lignende lydkulisse i sit hjem. Det vil dog nok kræve flere HomePods end bare en eller to.

Den nye HomePod skal kunne genkende stemmerne fra seks forskellige brugere. Smart, når hele familien eller kontoret har forskellige spillelister liggende på Apple Music.

Via HomePod kan man stille spørgsmål til Siri om f.eks. vejr-udsigten og lade højttalerne afspille de seneste nyheder. Siri kan så også bruges til at styre ens kalender, advare om aftaler eller læse huskelisten op til supermarkedet.

Man kan sågar bede Siri på højttaleren hjælpe med at finde en forsvundet eller glemt iPhone. Det sker via den velkendte Find My feature.

HomePod har nu integreret termometer og fugtigheds-måler. Med Home app på mobilen kan man så bede andre smarte gadges i boligen skrue ned for varmen, lukke for persienner eller tænde for air condition anlægget.

Med en senere software opdating vil man også kunne bruge HomePod til at sende en alarm videre til en iPhone, hvis der er opstået brand eller røg i huset.

Til det brug skal man dog nok købe sensorer fra andre fabrikater, der ligesom HomePod er indbyrdes kompatible via den nye fælles Matter standard for hjemme-elektronik….

Her er et kig ind i den nye HomePod. De fem diskant-enheder er meget utraditionelt placeret nederst i højttaleren, mens bassen stråler opad i toppen. (Foto: Apple)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Firma-tablets lever kun i to år