Apple hæver priserne på flere online tjenester

Xiaomi er først med ny super-motor

(Foto: Xiaomi)

(Opdateret) Kinas største fabrikant af smartphones, Xiaomi, har det med at forvirre markedet – og ikke mindst forbrugerne – med en stadig strøm af nye modeller.

Knap er den seneste udgave af Xiaomis 13 familie – T-udgaven – landet i Danmark, før kineserne præsenterer næste generation.

Xiaomi 14 havde nemlig verdens-premiere natten til i dag dansk tid. Den kommer i første omgang som Xiaomi 14 og 14 Pro. Begge naturligvis med en række forbedringer i forhold til 13-generationen.

Mest opsigtsvækkende er, at Xiaomi 14 Pro bliver den første smartphone på markedet med Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen. 3 processor ombord. Den er så ny, at den først blev lanceret for et par dage siden.

Den tyske fotofabrikant Leica hjælper Xiaomi med både knivskarpe linser og professionel software. (Foto: Xiaomi)

På software-siden vækker Xiaomi 14 og 14 Pro også opsigt. Telefonen er nemlig også den første med Xiaomis nye HyperOS styresystem installeret.

HyperOS er Android-kompatibel, men meget mere end en brugerflade med ekstra features, som vi kender det fra mange mobilmærker. Hos Xiaomi hed brugerfladen tidligere MiUI.

Det specielle ved HyperOS er, at Xiaomi vil benytte samme skalérbare styresystem i alt fra smartwatches, over mobiltelefoner, tablets og tv til elbiler. Præcist, som Huawei vil med sit Harmony OS.

Xiaomi 14 Pro modellen kommer med AMOLED skærm på 6,73 tommer og en fornem 2K opløsning på 3.200 gange 1.440 punkter. Displayet har en hurtig billed-opdatering på 120 Hz og kan arbejde med både Dolby Vision og HDR10+.

Xiaomi har pakket sine nye mobiler ind i et nano-tech materiale, der skal være smuds- og sved-afvisende. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi har beskyttet displayet bag en ny type Dragon Longjing krystal-glas, der skal være mere robust og ridsefast end selv det bedste Gorilla Glass Victus 2 fra amerikanske Corning.

Takket være et slags selvlysende lag i den såkaldte C8 skærm skal den garantere en lysstyrke på op til 3.000 nits. Selve lysstyrken indstiller Xiaomi automatisk ved hjælp af kunstig intelligens.

Netop lysstyrken ser ud til at blive den ting, som topklasse mobiler skal konkurrere på i den kommende tid.

OnePlus og søstermærket oppo har nemlig også en superskærm på vej med samme imponerende lysstyrke og kontrast.

Telefonens indbyggede Leica linser og software giver professionelle foto-muligheder. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi hævder, at displayet bruger 17 procent mindre strøm end tidligere anvendte typer. Det sker, uden at det går ud over farve-dybden på 12 bit og billed-opløsningen på flotte 522 punkter pr. tomme (ppi).

Desuden er skærmen godkendt af de tyske TÜV Rheinland test-myndigheder for ekstrem lav stråling af blåt farver, der kan være irriterende for det menneskelige øje.

Også på kamera-siden vil Xiaomi placere sig i topklassen. Det sker gennem et samarbejde med den tyske foto-specialist Leica, hvor konkurrenterne fra OnePlus har allieret sig med svenske Hasselblad.

I Xiaomi 14 Pro sidder en helt ny ”Light Hunter 900” billedsensor, som Leica har placeret en Summilux linse oven op.

Xiaomi 14 Pro kommer med et C8 display, der har imponerende specifikationer. (Foto: Xiaomi / Weibo)

Hovedkameraet er på 50 megapixel og har variabel blænde, som brugeren enten selv kan indstille eller lade kunstig intelligens gøre det.

Bag på Xiaomi 14 Pro sidder også super-vinkel på 50 MP og en telezoom, der kan tage normale billeder i 40 MP opløsning og portræt-fotos med 50 MP. Desuden fungerer telen også som makro-objektiv til nær-optagelser ned til fem centimeters afstand.

Batteriet ombord er på 4.880 mAh, der kan oplades lynhurtigt med 120 watt via kabel eller 50 watt trådløst.

I praksis kan batteriet lades op fra 0 til 100 procent på bare 18 minutter.

(Foto: Xiaomi)

Hvis den nye Xiaomi 14 Pro skal sælges på det danske marked – og det ved man aldrig med Xiaomi – bliver den en direkte konkurrent til den kommende OnePlus 12 og Samsungs Galaxy S24 Ultra. De ventes begge at lande i Danmark i januar.

Xiaomis anden nyhed er model 14, der må ”nøjes med” en Snapdragon 8 Gen 2 processor. Det er den, der sidder I de fleste Android toptelefoner på markedet lige nu.

Med 6,36 tommer er skærmen på Xiaomi 14 noget mindre. Den kan vise billeder i 1,5 K kvalitet og 2.670 gange 1.200 punkter. Billed-hastigheden er de samme 120 Hz.

Teknologien er den samme super-lysstærke C8 som på storebror 14 Pro. Det skal ifølge Xiaomi give brugeren samme gode fornemmelse som Apples seneste iPhone 15 Pro.

Xiaomi har ikke afsløret, hvad den nye 14 Pro super-telefon skal koste. Til gengæld er de kinesiske priser for den ”almindelige” Xiaomi 14 offentliggjort.

De begynder ved 3.999 yuan for en variant med 8 GB RAM og 256 GB lager. Det svarer til ca. 4.100 danske kroner. Den dyreste udgave med 16 GB og 1 TB skal kineserne betale 4.999 yuan for eller ca. 5.100 kroner.

Kinesiske priser kan dog sjældent oversættes direkte til danske.

Undervejs fra Kina kommer der nemlig EU-import-told og høj dansk moms oven på. Derfor bliver Xiaomi 14 nok dyrere, når og hvis den engang lander i danske butikker….

(Foto: Xiaomi)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple hæver priserne på flere online tjenester