IKEA vil øge boligens sikkerhed

Android telefoner bliver meget klogere

(Foto: Qualcomm)

De netop lancerede Pixel 8 og Pixel 8 Pro telefoner har et forspring i kunstig intelligens (AI) takket være Googles egen Tensor G3 processor og det helt nye Android 14 styresystem.

Forspringet holder dog ikke særligt længe.

I løbet af få uger dukker nemlig de første smartphones op med Qualcomms splinternye Snapdragon 8 Gen 3 processor ombord. Den blev lanceret natten til i dag.

De første smartphones med den nye super-processor ombord kommer bl.a. fra OnePlus, Sony, Xiaomi, Honor, ASUS, oppo, Vivo og ZTE.

Så lille og med så mange kræfter i. (Foto: Qualcomm)

Ligesom Googles Tensor G3 chip vil den nye Snapdragon have integreret en egen AI-motor, der vil give helt nye måder at betjene en moderne smartphone på.

Desuden skal Snapdragon 7 Gen 3 rumme verdens hurtigste Stable Diffusion system:

Det skal kunne generere flotte billeder på under et sekund, så man f.eks. kan lave baggrunde eller illustrationer til sine social media poster på nærmest no time.

Qualcomm understreger, at alt arbejde med kunstig intelligens foregår på selve chippen ved hjælp af en AI assistent, der bruger Metas Llama 2 sprog-model.

I løbet af de kommende uger vil en hel stribe nye smartphone modeller komme med super-processoren ombord. (Foto: Qualcomm)

Den kan f.eks. benytte følsomme data fra apps om f.eks. brugerens helbreds-tilstand, fysiske placering og øjeblikkelige aktiviteter til at skabe en meget præcis og altid opdateret personlig profil.

Den vil altid ligge sikkert på selve telefonen og ikke blive sendt ud på nettet uden brugeres udtrykkelige tilladelse.

Ifølge Qualcomm er den nye Generation 3 processor naturligvis meget hurtigere end forgængeren, der sidder i de fleste topklasse telefoner fra Android lejren i dag.

Den nye chip skal være 30 procent kraftigere og 40 procent mere effektiv pr. watt og dermed spare strøm. Desuden kan den arbejde 98 procent bedre med kunstig intelligens.

Den nye Snapdragon 8 Gen 3 skal håndtere avanceret grafik og computerspil mærkbart bedre end forgængeren. (Foto: Qualcomm)

Grafik- og foto-mulighederne minder meget om Googles high-lights på Pixel 8. Man vil således kunne fjerne folk og objekter fra en video med et enkelt klip på skærmen.

Desuden vil man kunne redigere og optimere dele af et foto i 12 separate lag, uanset om billedet er taget med telefonens kamera bagpå eller med selfie-skyderen på fronten.

Tilsvarende har processoren en særlig Vloggers View, hvor YouTubere og andre influencere kan dele billeder fra både front- og bag-kamera på samme tid.

Endelig kan alle foto- og video-relaterede opgaver fremover kunne foregå med stemme-kommandoer, der kan forstå normalt sprog.

Qualcomm lover også, at den nye processor får en række game-relaterede opgraderinger, som kan gøre telefonen, som chippen sidder i, meget mere spændende at bruge.

Det er f.eks. hardware-acceleret “ray-tracing” og støtte til eksterne skærme, der har en lynhurtig billed-refresh på 240 Hz.

Spil-entusiaster kan forvente lyden til at være synkroniseret med billeder inden for et millisekund. Lydkvaliteten er samtidig high-end Hi-Fi med 24-bit og i 96 kHz via Bluetooth.

Til sidst skal nævnes, at der nu ligger Qualcomm processorer og 5G radio-chips i mere end tre milliarder enheder på verdensplan. Det er langt flere end hos nogen af konkurrenterne.

Inspireret af Apple vil Qualcomm nu bygge et eget øko-system, der skal hedde Snapdragon Seamless. Her skal f.eks. mobiltelefoner kunne kommunikere indbyrdes langt hurtigere og med færre fejl end i dag….

(Foto: Qualcomm)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA vil øge boligens sikkerhed