De fleste statsministre er jurister

Der er forskel på iPhone X

Når man har betalt 10.000 kroner for en Apple iPhone X, kan man vel forvente, at man får en af markedets hurtigste og bedste – og at alle telefonerne er lige gode.

Nye analyser viser imidlertid, at der er forskelle på de nye og kostbare smartphones fra Apple. Ikke på overfladen, men inde under skindet.

Det er forskelle, som Apple naturligvis holder hemmelige. De vil nemlig være ligegyldige for 95 pct. af iPhone X køberne – og de skal bo i bestemte områder, før de kan mærke forskel.

Sagen er nemlig, at Apple bruger to forskellige leverandører af chips til at 4G telefoni – Intel og Qualcomm.

Ifølge test-laboratoriet Cellular Insights og det engelske fagmedie PCMag er Qualcomms 4G radio op til 60 pct. bedre end Intels under dårlige modtage forhold. Forskellene mærkes især på download hastighederne, der er op til 195 Mbps under ideelle forhold for begge chips vedkommende.

Det ser ud, som om Apple udstyrer iPhone X’ere til Europa med Intels radiochips, mens man i USA bruger begge typer 4G modtagere – alt afhængig af, hvilket teleselskab man bruger.

For de mere teknisk interesserede kan jeg oplyse, at Apples iPhone X modeller med Intels radiochip har typenummeret A1901, mens den med Qualcomm radio hedder A1865.

Forskellene eksisterer i øvrigt også på iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Også de bruger radio chips fra Qualcomm og Intel, men er ikke blevet testet af Cellular Insights i denne omgang. Her har al fokus ligget på den allernyeste iPhone X.

Begrundelsen for at bruge to forskellige leverandører, er selvfølgelig, at Apple ikke ønsker at blive for afhængig af én. Det var indtil sidste år tilfældet med Qualcomm.

Omvendt er der også en god del politik og psykologi i valget. Qualcomm slås i øjeblikket ved domstolene med flere andre chipfabrikanter om patent-rettigheder, mens Intels og Apples forhold ikke er optimalt i forbindelse med iCore processorer til Mac computere.

Ifølge Cellular Insights ser det ud til, at Apple vil droppe Qualcomm fuldstændigt til nye telefon modeller i 2018. Til den tid har Intel lovet at have radio-chips klar, som er både lige så hurtige og indeholder det samme antal features som Qualcomms….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De fleste statsministre er jurister