Hvor er influencernes hovedstad?

Store nyheder i ingenting

(Foto: Essential)

Mens de fleste smartphone fabrikanter er i en periode med ret kedelige udmeldinger, sørger den tidligere OnePlus boss Carl Pei for masser af opsigt og overraskelser.

Først meldte Pei ud sidste efterår, at han ville forlade sit hidtidige hjertensbarn OnePlus, som han havde været med til at stifte og bygge op til et verdenskendt mobilmærke.

Pei erklærede dengang, at han havde brug for en tænkepause efter flere år med arbejdsdage på 18 timer. Desuden ville hans familie også gerne se mere af ham.

Den udmelding var nok ikke helt sand. Her i januar meldte den kreative kineser nemlig ud, at han havde stiftet det nye firma Nothing. Det skulle prøve grænser for, hvordan mennesker bruger moderne teknologi.

Carl Pei har købt rettighederne til navn og design på de tidligere Essential telefoner fra USA: (Foto: Essential)

I sidste uge kom det så frem, at Nothings første produkt skal være et sæt trådløse øretelefoner.

Den nyhed holdt heller ikke længe. Natten til i dag blev det nemlig lækket, at Nothing også er på vej med en smartphone.

I hvert fald har Pei købt rettighederne til Essential navnet. Det tilhørte tidligere Android-opfinderen Andy Rubin. Han forsøgte uden held at udfordre smartphone industriens giganter ved at lancere sin egen Essential PH-1 telefon,

Essential blev overhældt med anmelder-roser, men de amerikanske forbrugere gad ikke at købe telefonen. Den var for dyr og alligevel ikke helt så revolutionerende i design og betjening, som reklamerne lovede.

Carl Pei var med til at stifte og gøre OnePlus berømt. Nu prøver han tilsyneladende at gentage succes’en med sit eget Nothing firma. (Foto: OnePlus)

Essential stoppede præcist for et år siden – i februar 2020. Nu kunne det se ud, som om Essential navnet skal videre i Kina. Og dog: Selvom Carl Pei er kineser, vil han lægge Nothings hovedsæde i London.

Sjovt nok med Google som en af støtterne. Googles moderselskab Alphabet skal nemlig have postet penge i Carl Peis nye firma. Andy Rubin smækkede med døren hos Google i 2014 for at starte sit eget firma – Essential Products.

Nothing har lovet at offentliggøre flere detaljer om sine kommende produkter senere i februar. Vi venter med spænding….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor er influencernes hovedstad?