Slut med Microsoft Office

KEF lægger sig på ørerne

(Foto: KEF)

Flere og flere af de gamle hæderkronede højttaler fabrikanter finder ud af, at man ikke længere kan nøjes med at bygge flotte bokse i træ og med stor vellyd.

Forbrugerne flytter i stigende grad over på hoved- og øretelefoner, fordi de er nemmere at håndtere og ikke fylder så meget i stuen.

Resultatet er da også, at ”hørebøffer” er blevet meget bedre og i dag kan levere en lydkvalitet, der fylder lige så meget som gode højttalere.

Berømte Hi-Fi navne som f.eks. Bowers & Wilkins, JBL, Bose, Bang & Olufsen eller Sony bygger fremragende hoved- og øretelefoner.

De nye øretelefoner vejer 285 gram og kan foldes sammen til transporten. (Foto: KEF)

Sidste år hoppede det legendariske højttaler-mærke KEF fra England omsider også med på vognen og lancerede de trådløse Mu3 øretelefoner.

De var skabt i samarbejde med den dygtige britiske designer Ross Lovegrove. Han sørgede for, at Mu3 ikke kun spillede smukt, men også var blandt de smukkeste øretelefoner på markedet. Nogle anmeldere kaldte sågar Mu3 for øresmykker med vellyd i.

Lovegrove har tidligere tegnet de elegante Muon højttalere til KEF og udvider nu sit repertoire med KEF’s første hovedtelefoner. Se videoen nederst i artiklen.

De nye KEF Mu7 udstråler samme klasse som B&O’s dyreste hovedtelefoner. De virker bare lækre med deres tidsløse design i aluminium og halvmåne-formede hovedbøjle i lyse materialer, der er beregnet til at sidde tæt på brugerens kranie.

(Foto: KEF)

Ørepuderne er fremstillet i ægte læder og med memory foam, så de husker, hvordan de var formet, sidste gang deres bruger nød musikken eller lyttede til en podcast.

KEF Mu7 indeholder naturligvis den seneste nye teknologi med aktiv støjreduktion (ANC), Bluetooth 5.1. Sidstnævnte er forbedret med Qualcomms aptX HD teknologi, der gør det muligt at overføre lydsignaler trådløst i 24 bit / 48 kHz kvalitet.

Med sin mange-årige erfaring i højttaler-udvikling har KEF naturligvis gjort noget ekstra ud af driverne i de nye Mu7. De er på 40 millimeter og udført i materialer, der er mindre farvende og mere forvrængningsfri end på de fleste andre hovedtelefoner på markedet.

KEF kalder sin hjemme-udviklede støjreduktion for Smart ANC. Den indeholder talrige filtre, som overvåger støjkulissen omkring lytteren og kan udelukke bestemte frekvenser, så brugeren kan fokusere fuldstændigt på musikken.

Mu7 er fremstillet i læder, aluminium og memory foam på ørepuderne. (Foto: KEF)

Støjreduktionen har også en Transparency feature, så brugeren selv kan bestemme, hvor meget af verden skal trænge ind til øret. Det kan jo være vigtigt at høre trafikken eller, hvad andre prøver at sige til en.

KEF Mu7 har mikrofoner til headsæt brug og håndfri telefoni. En særlig Clear Voice Capture teknologi skal sikre, at brugerens stemme går klokkerent igennem. Betjeningen foregår via touch paneler på højre ørekop.

KEF lover op til 40 timers spilletid på en opfyldning af det indbyggede batteri på 1.100 mAh. Otte timer ekstra kan opnås med 15 minutters hurtig-opladning. Alternativt kan man også lytte via det medfølgende kabel, der har et 3,5 mm jack-stik.

Mu7 hovedtelefonerne fås i de klassiske farver sølv- og mørkegrå. Priserne begynder ved 349 britiske pund eller ca. 3.000 kroner.

Det bringer KEF nyheden i samme prisklasse som f.eks. Sony og Bose, mens rivaler fra B&O eller Apples AirPods Max er noget dyrere….

De nye Mu7 hovedtelefoner fås i disse to farver. (Foto: KEF)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med Microsoft Office