Smartphones får snart stakkede batterier

Selv de bedste kan blive bedre

(Foto: Sony)

Sony har længe ligget i de aller-øverste kvalitetslag, når det gælder trådløse øretelefoner.

WF-1000 modellerne har vundet den ene test efter hinanden og roses til skyerne overalt. Kan man stadig forbedre sådan noget?

Sony lover, at det er lykkes med den helt nye WF-1000XM5 model. Virkemidlet er et aktivt og intelligent støjreduktions-system (ANC), som der ikke skal findes magen til på markedet.

De nye øretelefoner er 25 procent mindre end forgængerne. (Foto: Sony)

De nye trådløse Sony øretelefoner kommer således med hele to feedback mikrofoner I hver side, som registrerer omgivelsernes støj.

Deres malinger sendes til en helt ny QN2e støj-processor, der arbejder tæt sammen med Sonys digitale lydprocessor V2.

Effekten skal især kunne mærkes på støj ved lave frekvenser, hvor støjfiltre fra andre fabrikater øretelefoner har deres svage sider.

(Foto: Sony)

Med i pakken følger så også et sæt helt nydesignede ørepropper, der reducerer støj ved høje frekvenser.

Resultatet skal være øretelefoner, der er komplette i støjreduktion, samtidig med at brugeren kan fin-indstille både filtreringen og lydbalancen helt efter sin smag og sit behov.

Andre nyheder gemmer sig naturligvis også i de nye WF-1000XM5. Det er f.eks. støjreduktion med kunstig intelligens og muligheden for at afspille trådløs lyd i ypperlig High Resolution kvalitet via en nyudviklet LDAC codec.

De nye øretelefoner har formentlig markedets bedste aktive støjreduktion. (Foto: Sony)

Dertil kommer, at Sony har integreret et DSEE Extreme kredsløb, der kan opskalere komprimeret musik i real time og med en ægte Hi-Fi kvalitet.

Endelig er det lykkes Sony at bygge de nye øretelefoner 20 procent lettere og 25 procent mindre end forgængeren WF-1000XM4. Småt er også godt.

Al denne avancerede elektronik spiser strøm – meget strøm. Derfor kan man kun forvente otte timers spilletid på otte timer, når hele kavalleriet er tændt. Heldigvis er der en hurtig lade-funktion, så man ikke løber tør for vellyd alt for ofte.

Sony WF-1000XM5 kommer i danske butikker fra august til en pris af 2.500 kroner….

Øretelefonerne har selvfølgelig Multipoint, så de kan være forbundet trådløst til to signalkilder på samme tid – f.eks. en laptop og en mobiltelefon. (Foto: Sony)

(Foto: Sony)

De nye Sony øretelefoner har forbedrede mikrofoner, så talegengivelsen bliver optimal. (Foto: Sony)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smartphones får snart stakkede batterier