Linux er nu større end nogensinde

Hvad med at tage en robot med i seng?

(Foto: Creatulize)

Hver sjette danske husstand ejer i dag en robot-støvsuger.

Udbredelsen af de praktiske små hjælpere er nemlig vokset fra 278.000 til 446.000 i de seneste fire år, fortæller Danmarks Statistik.

Langt de fleste robotter holder sig dog på jorden. Eller rettere på gulv og tæpper, hvor de kan stå for støvsugning, mopning, rengøring osv.

Til gengæld er der nok ikke mange danskere, der tager deres robot-støvsuger med i seng.

(Foto: Creatulize)

Det kan dog hurtigt ændre sig:

Verdens første ”Roomba til sengebrug” er nemlig dukket op i skikkelse af Creatulize X1 Robot Bed Vacuum, der egentlig virker, som om den kunne være praktisk at have i mange danske husholdninger.

X1 er på størrelse med en hånd-støvsuger, men kan i modsætning køre selv rundt på madrasser, lagener, puder og dyner.

Her kan X1 ikke kun fjerne de rester af rugbrød, chokolade, chips. kager og slik, som man efterlader sig, når man ligger i sengen og ser tv i timevis – eller ligger syg.

X1’s roterende børster skal være så effektive, at de også udrydder støvmider, bakterier og andre små ulækre ting, der elsker at gemme sig i vores sengetøj.

Eller naturligvis også på vore sofaer, hvor X1 må være lige så god til at tøffe rundt og gøre ordentligt rent efter brugerne.

Og hvad med folk, der lider af astma, høfeber eller allergi. De kan måske finde god hjælp i den nye robot-støvsuger, der også rummer en UVC lampe til desinficering af overflader.

Argumenterne for en X1 Bed Vacuum er i hvert fald stærke:

Et menneske taber f.eks. 28 gram af sin ydre hud hver uge. En stor del ender i det tøj, vi gåri, eller forsvinder i et brusebad. Et pænt antal gram gemmer sig imidlertid i sengen.

X1′ indbyggede sensorer sørger for, at robotten ikke falder ned fra sengen, når den når madrassens kant. (Foto: Creatulize)

Samtidig sørger vores kropsvarme for, at vi giver støvmider de ideelle levevilkår i en seng. Op til to millioner af dem kan befolke en madras.

Den mekaniske rengøring med robotten foregår ved hjælp af tre hover, der vibrerer 15.000 gange i minuttet. Et effektivt middel til at løfte og fjerne støvpartikler.

Selve støvsugeren er på 15 watt og suppleres af en UVC LED lampe på 270 nm. Den kan dræbe bakterier og udrydde 95 procent af støvmiderne.

Det opsamlede snavs gemmes i en indbygget beholder med HEPA-filter, der separerer støv og hår fra hinanden. Også støvmider adskilles.

X1 indeholder moderne kunstig intelligens, som sørger for, at robotten kan finde rundt i seng eller sofa uden at komme til skade.

(Foto: Creatulize)

Sensorer sørger for, at X1 kan automatisk styre uden om genstande på fem centimeter eller derover. Andre sensorer holder øje med, at robotten kender møblets fire hjørner og kanter, den kan falde ned ad.

Via en medfølgende app kan man planlægge, hvordan X1 skal rengøre sengen. Det foregår i på forhånd bestemte mønstre, så robotten også finder de mørke hjørner.

Robotten kan indstilles i tre forskellige niveauer – Soft, Powerful og Precision:

De kan så gennemføres dagligt, hver uge eller til specielle anledninger, hvor X1 tager varm damp med som ekstra rengøring.

Derudover kan man naturligvis bruge X1 helt manuelt – med hånden – hvilket kan være nødvendigt på f.eks. meget ujævne overflader på en pude osv.

Endelig sørger den kunstige intelligens for, at brugeren kan styre robotten med stemme kommandoer.

Det indbyggede batteri i senge-sofa-robotten kan holde den kørende i en time, inden det skal lades op igen via det medfølgende USB-C kabel.

Creatulize forsøger i øjeblikket med stor succes at hente finansiering til en storproduktion gennem Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Det ønskede beløb er overtegnet 30 gange, men interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar til særpris, hvis de skynder sig.

X1 kan nemlig lige nu købes for 149 dollars eller godt 1.000 kroner. Det er halv pris i forhold til, hvad man senere skal betale for robotten i almindeligt salg….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Linux er nu større end nogensinde