Nu kan du lugte dine computerspil

Fra elscootere til kloge robot plæneklippere

(Foto: Segway)

Navnet Segway forbinder de fleste nok med de to-hjulede el-scootere, som man står opret på, når man triller rundt i Københavns gader.

Segway køretøjerne bliver lejet ud, og de er hver sommer populære hos både udenlandske turister og københavnere, der gerne vil se deres by på en lidt anderledes måde.

Nogle læsere har måske fulgt Leifshows gennem flere år og set, at Segway også er gået ind i eldrevne gocarts, der især drøner rundt på baner i USA,

Langt færre er dog klar over, at Segway benytter sine mange års erfaring med elmotorer til at bygge robot-plæneklippere.

(Foto: Segway)

De første Segway Navimow fra den relativt dyre Premium H serie dukkede op på det nordiske marked for to år siden.

De bliver nu suppleret af den billigere Segway Navimow I model, der skal sælges for helt ned til under 8.000 kroner.

Den lavere pris betyder dog ikke, at Navimow I er blevet dårligere. Tværtimod har robot-plæneklipperen fået et helt nyt positionerings-system med kunstig intelligens (AI).

Ligesom med sine elscootere gør Segway meget ud af, at betjeningen skal være så enkel og problemfri som muligt på den nye Navimow I.

(Foto: Segway)

Alt kan f.eks. sættes op ved hjælp af den medfølgende Navimow app på mobiltelefonen. Det gælder også, når man vil planlægge sin græs-slåning på forhånd.

Brugerne kan bl.a. markere virtuelle grænser for plæne-robotten eller udpege steder i haven, der ikke skal klippes. Desuden kan man forbinde flere zoner af haven med et par enkelte tryk på mobilens skærm.

For at opnå en præcis plæneklipning hver gang har Segway udviklet sit eget positionerings-system med 140 graders kamera og RTK. Sidstnævnte står for ”Real Time Kinematic.”

Systemet fungerer helt ned på centimeter-niveau og kan huske plæner. Smart, hvis man f.eks. har græs både foran og bagved sit hus

Det er sådan, de fleste kender navnet Segway. (Foto: Martina Nolte / Wikimedia)

Den kunstige intelligens benytter Segway til en indbygget assistent i Navimow, der først identificerer kanten af brugerens plæne og derefter kan navigere helt automatisk i det kortlagte arbejdsområde.

Navimow I kører i et zigzag-lignende mønster. Det skifter knivens vinkel efter første klippe-runde for at sikre, at hvert eneste for lange græsstrå bliver slået.

Endelig har Navimow I en såkaldt ”Ride-on Boundary” tilstand, hvor plæneklipperen går over den fysiske grænse mellem græs og jordarealer.

På den måde når Navimow I også svært tilgængelige plænekanter, hvor mange andre robotter må opgive.

Til sidst skal vel lige nævnes, at Navimow I også kan klippe græs, når ejeren selv er på ferie eller bortrejst af anden grund.

Det sker ved hjælp af et planlagt skema i app’en. I den forbindelse kan robotten også selv sørge for at lade sit batteri op i sin basestation.

NaviMow I Series findes i to modeller, der koster mellem 7.999 og 9.999 kroner.

Navimow i105 kan købes i større byggemarkeder, mens i108 udgaven sælges via autoriserede forhandlere….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du lugte dine computerspil