Helt rigtig telefon til valentins-gaven

Over 850 nye ladepunkter i januar

(Foto: Andrew Roberts / Unsplash)

I det seneste år er antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter til elbiler vokset med 84 procent.

Ved udgangen af januar var der mere præcist 18.220 af slagsen fordelt på danmarkskortet. 852 af dem blev åbnet i årets første måned.

Kun 76 af dem var lynlade punkter, som bliver mere og mere eftertragtede i takt med, at nye elbil modeller med den seneste nye batteri teknologi ombord triller ud på danske gader og veje.

Udviklingen betyder, at færre elbiler nu skal deles om samme ladestander, men udrulningen må gerne gå endnu stærkere – synes De Danske Bilimportører.

Ifølge organisationen vil den netop indgåede politiske aftale på Christiansborg stille markant højere krav til Danmarks lade-infrastruktur.

Aftalen giver nemlig kommunerne mulighed for at indføre nul-emissions-zoner. Altså bydele, hvor der kun må køre elbiler. Ingen med benzin- eller diesel-motor.

For at sikre tilgængelig opladning for alle har De Danske Bilimportører foreslået at lancere en laderet. Den skal give elbilister, der bor i etage-ejendomme, adgang til at kræve, at der opstilles en ladestander tæt ved deres bolig….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helt rigtig telefon til valentins-gaven