OnePlus kan være på vej med lille mobil

Ved I, hvor alle jeres data ender i skyen?

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Verdens største online varehus var ikke kun tidligere ude end alle andre til at sælge bøger på internet.

I dag sælger Amazon alt mellem himmel og jord og forstod samtidig som en af de første, at data fremover ville blive lagret ude på nettet. I cloud’en eller skyen om man vil.

Det betyder, at Amazon tidligt sikrede sig et stort forspring foran rene it-giganter som Microsoft, IBM, Apple, Salesforce eller Google.

Det forspring holder Amazon Web Services (AWS) fortsat. Næsten en tredjedel af alle verdens cloud-data – 31 procent – ligger hos Amazon.

Microsoft er nummer to med sine Azure services, der sidder på omkring en fjerdedel af verdensmarkedet.

(Infografik: Statista.com)

Nummer tre er Google med 11 procent, og tilsammen sidder ”Big Three” på to-tredjedele af kagen i det konstant voksende marked for skyer.

Alle andre inklusive IBM og de to kinesiske giganter Alibaba og Tencent har markedsandele på under fire procent.

Mens Amazon er gået tilbage fra 33 til 31 procent, har Microsoft det stærkeste vokseværk. Og det vil formentlig fortsætte i den kommende tid, hvor cloud tjenester til krævende kunstig intelligens bliver mere og mere udbredt.

De nye tal stammer fra Synergy Research Group, der vurderer, at cloud-markedet omsatte for 73,7 milliarder dollars i fjerde kvartal af 2023. Det er en stigning på 12 milliarder på et år.

Set på hele 2023 brugte virksomheder og den offentlige sektor 270 milliarder dollars eller ca.     danske kroner på sky-relaterede services….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus kan være på vej med lille mobil