DJI jager GoPro

Vi lever i Big Tech alderen

(Foto: SgtShyGuy / Wikimedia)

Alle kender virksomhederne bag fælles-betegnelsen GAFAM. Vi støder på dem dagligt – både derhjemme og på arbejdet.

Kun få andre virksomheder har nogensinde formet for vores liv så stærkt som Google, Apple, Facebook, Amazon og Microsoft.

OK – selvfølgelig har Coca-Cola betydet meget for vores livsstil i dag. Det er bl.a. læskedriks-gigantens skyld, at julemanden er rød. Men hånden på hjertet: Er din iPhone eller Android smartphone ikke vigtigere for dig i dag end et glas Coke?

På samme vis kan man næppe beskylde en Big Mac fra McDonald’s for at ændre det politiske landskab og den måde, vi kommunikerer på, som Facebook har.

Men sådan har det ikke altid været.

Spoler vi 22 år tilbage til årtusinde-skiftet, var Apple kun en niche-spiller i it-industrien med en trofast, men lille fanskare. Amazon var langt fra verdens største online butik, og Mark Zuckerberg var en 16-årig gymnasie-elev.

I dag har GAFAM gruppen ikke kun enorm indflydelse. Dens medlemmer tjener også store penge og er blant verdens største virksomheder.

Denne tankevækkende nye ”Racing Bar” video- animation fra analyse-firmaet Statista viser de fem tech-giganters økonomiske udvikling gennem de seneste 22 år.

Apples omsætning er f.eks. 45-doblet mellem 2000 og 2021….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DJI jager GoPro