Ny Digital Post forsinkes

Apple tjener 20.000 kr. i sekundet

(Foto: Geralt / Pixabay)

Det er en god forretning at være it- og mobil-fabrikant, software-gigant, internet-specialist og social media udbyder i USA.

Tag f.eks. Apple, der er med i alle disse kategorier: I de seneste 12 måneder har Apple hentet 300 milliarder dollars i netto-overskud ud af en omsætning på 1,350 billion – det er over ni billioner  kroner. Det svarer til 3.000 dollars eller 20.000 kroner i sekundet!

De fem virksomheder, der tidligere blev kaldt GAFAM og nu AMAMA, fordi Facebook koncernen har skiftet navn til Meta, og Google retteligt hedder Alphabet, har slet ikke lidt under Corona pandemien.

Tværtimod har Apple, Microsoft, Alphabet, Meta og Amazon tjent styrtende på, at folk måtte blive hjemme i månedsvis. Det fik dem til at købe meget mere online og bruge ekstra tid på spil, sociale medier osv.

De tre største fabrikanter af Corona vacciner tjener langt mindre på bundlinien end de fem tech giganter i USA. (Foto: WiR Pixt / Pixabay)

 

Ifølge analyse-bureauet Statista er de fem store amerikanske tech giganter i bedre finansiel form end nogensinde før.

Hvis man sammenligner de seneste tolv måneder med den tilsvarende periode et år tidligere, er Microsoft netto overskud vokset med 43 procent, Amazons med 51 procent, Facebook / Metas med 59 procent, Apples med 65 procent og Google / Alphabets med utrolige 98 procent.

De fem giganter tjener så mange penge, at det kan være svært at forestille sig, hvor meget der er tale om. Analytikerne har derfor forsøgt at oversætte tallene til mere letfordøjelige beløb:

Som nævnt har Apple tjent 3.000 dollars i sekundet. Alphabet henter 2.219 dollars på samme korte moment. Microsoft scorer 2.153 dollars på bundlinien, Facebook 1.278 og Amazon 833 dollars i sekundet.

(Infografik: Statista.com)

Tech-giganternes præstationer bliver endnu mere imponerende, når man sammenligner med de tre virksomheder, som virkelig må have scoret kassen på Corona.

Nemlig de tre medicinal-fabrikanter Pfizer, BioNTech og Moderna, der fremstiller milliarder af vacciner.

Tech-selskaberne tjener nemlig hver for sig flere penge end de tre vaccine-producenter tilsammen.

Når man lægger de tre medicinal-virksomheders overskud før skat sammen, når de op på 1.000 dollars i sekundet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Digital Post forsinkes