Når øretelefoner godt må være luksus

OnePlus kan være på vej med lille mobil

(Foto: Kartik Bhattacharjee / Unsplash)

Der er rigtigt mange smartphones at vælge imellem nu om dage. De fås i forskellige prisklasser, men har (næsten) alle én ting til fælles:

De har skærme, der bliver større og større. Selv nede i den lave budget-klasse skal en moderne smartphone gerne have et display på mindst 6,5 tommer for at finde et stort publikum.

Sådan var det ikke for bare 10 år siden. Dengang blev mobiltelefon skærme over fem tommer betragtet som gigantiske.

I dag er 5,7 eller seks tommer det mindste, man kan få. Måske lige bortset fra iPhone SE, der fortsat sælges i et lille handy format med et display på 4.7 tommer.

Apple var også en af de få fabrikanter, der havde flere modeller med relativt små skærme. Desværre kun i en kort periode.

For først lancerede Apple en iPhone 12 mini på 5,4 tommer for så at skrotte formatet igen med iPhone 14, hvor mini’en manglede helt.

Forklaringen på skærmenes vokseværk er naturligvis, at folk i dag bruger deres smartphone til andre ting end for bare få år siden.

De talte f.eks. langt mere i telefon. Nu om dage kigger de på billeder, videoer, sociale medier eller spiller games. De sms’er også mere, hvilket er nemmere med en stor skærm, når man skal ramme de virtuelle taster.

Samsung er en af de få fabrikanter i Android-lejren, der fortsat har – i hvert fald – relativt små displays på programmet. Standard modellerne af Galaxy S21, S22, S23 og S24 er på ”kun” 6,1 eller 6,2 tommer.

Måske er Samsung snart ikke længere ene i felten. Flere Android-rivaler skal nemlig være på vej med nye smartphones, der fylder mindre.

En af dem er OnePlus, der ifølge de sædvanligvis meget velinformerede sociale medier i Kina er på vej med en ”mini-mobil.”

Helt lille bliver den dog ikke. Næppe under seks tommer. Snarere 6,1 eller 6,3 tommer for at kunne udfordre Samsungs mindste Galaxy S eller Xiaomis 13 model.

Både Samsung og Xiaomi har nemlig succes med sine ”små”, ligesom Apple fortsætter med sin iPhone SE 3rd Gen, selvom dens indmad efterhånden er forældet.

Xiaomi har samtidig vist i sine kompakte versioner af 13 og 14, at de mindre skærme har samme billedkvaliteter som de store.

De har f.eks. en pixel-tæthed på 460 punkter pr. tomme (ppi) og skifter billedet op til 120 gange i sekundet (Hz).

Desuden er der uden tvivl et stort publikum derude til mindre mobiltelefoner – og dét er ikke kun kvinder, der ikke kan få plads til en moderne smartphone i deres små håndtasker.

Store skærme på 6,5 eller 6.7 tommer er flotte, men har også den ulempe, at folk med små hænder kan have svært ved at tumle dem.

Det bliver spændende at se, om rygtet i det kinesiske sociale medie Weibo holder vand. Hvis ja, kan OnePlus være med til at starte en ny trend – måske en hel modebølge – med telefoner, der fylder mindre….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når øretelefoner godt må være luksus