GoPro11 gange tre

Kan man spare strøm på mobilen?

(Foto: Robinraj Premchand / Pixabay

Elpriserne buldrer derudad, og det er blevet dyrt at være dansker. Ikke mindst, når så mange af os har en hel flok gadges og apparater i hjemmet, som alle vil fodres med strøm.

Mange eksperter er kommet med rådgivning om, hvordan vi kan spare strøm i hverdagen:

Det kan f.eks være ved at slukke lamper, routere, tv-bokse, ladestationer eller andre ting med LED-lamper i.

Desuden bør man ikke bare stille pc’er, laptops, tv og spillekonsoller i standby. De skal slukkes helt, hvis man mener det seriøst med at spare energi.

Lad være med at lade mobilen op hele natten. Det er ikke nødvendigt. (Foto: StockSnap / Pixabay).

Andre anbefaler klogt, at man kun skal vaske tøj eller opvask på de tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigst.

I den forbindelse er det en god idé at downloade en af de apps, som holder øje med elpriserne døgnet rundt.

Mærkelig nok er der ikke kommet gode spareråd til danskernes mest elskede gadget – mobiltelefonen.

Her er der nemlig også udgifter at undgå. Mange flere, end de fleste tror. En smartphone er jo ikke særlig stor.

Hvis man sidder i et møde eller en forelæsning, hvor man ikke skal bruge mobilen, er det en god idé at sætte den i fly-tilstand. Det sparer ganske meget strøm. (Foto: OnePlus)

Smartphone-fabrikanten OnePlus kommer nu med fem rigtigt gode råd til strømbesparende tiltag, som kan gøre elregningen mindre.

Ifølge marketindirektør Marie Dam Feldborg fra OnePlus i Danmark er der særligt ét råd, som nemt kan tages i brug:

“De fleste danskere lader deres smartphone op om natten, mens de sover. Men langt de fleste nye og moderne smartphones har ikke længere brug for seks til otte timers opladning. Nogle få kan f.eks. nøjes med ti minutter eller en halv time på at hente strøm til en hel dags anvendelse,” forklarer hun.

”Derfor kan man lige så godt lade sin smartphone op om morgenen, mens man er i bad. På den måde kan man spare strøm,” fortsætter hun.

Med OnePlus nye 10T telefon tager det kun 10 minutter at hælde strøm nok på batteriet til en hel dags anvendelse. (Foto: OnePlus)

Her er så OnePlus’ fem gode råd til at spare strøm på mobilen:

Sluk for unødvendige funktioner i telefonen. De færreste har brug for at have alle deres apps tændt hele tiden. Man kan også skrue ned for skærmens lysstyrke og kun tænde for Bluetooth eller Wi-Fi, når man bruger dem.

Drop lange opladninger om natten. De nye typer batterier i vores smartphones kan oplades hurtigt. De mange timer i stikkontakten hele natten er spild af strøm.

Sæt telefonen i flytilstand. Hvis din mobil alligevel skal ligge i tasken eller lommen under et møde eller en forelæsning, kan den lige så godt slukkes eller sættes i standby. Flytilstand er god og sparer strøm. En mobil, hvor skærmen ikke er aktiv, kan holde strøm i flere dage.

Lad op på arbejde eller i skolen. Lån en stikkontakt, når du er på café, i skole eller på job. Køb en ekstra oplader, så du altid har en med i tasken. Hvis man henter strøm andre steder end derhjemme, er dens pris hurtigt tjent hjem.

Download apps til kontrol af elprisen. Strømmen varierer meget i pris døgnet rundt. Som oftest er den billigst om natten, men ikke altid. Man kan downloade forskellige apps, der kan hjælpe med at tjekke strømprisen. En af dem er ”Elpriser” app’en, hvor man både kan se elpriser i dag og i morgen….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GoPro11 gange tre