3 indfører 5G til hjemmet

Hvilke tech-giganter har flest folk?

(Foto: DuoNguyen / Unsplash)

I de senere dage og uger er der kommet overskrifter, som fortæller, at verdens største sociale medie – Facebook – skal skære ned i staben på grund af svigtende omsætning.

Endnu værre ser situationen ud hos Twitter, hvor Elon Musk angiveligt vil fyre 75 procent af personalet, når og hvis det lykkes ham at købe det sociale medie for 44 milliarder dollars.

Den slags nyheder rimer slet ikke sammen med de senere års udvikling, hvor især de sociale medier er vokset og vokset under Corona pandemien.

Også streaming tjenester har haft gyldne tider, ligesom der blev købt laptops, skærme og webcams som aldrig før, fordi folk var tvunget til at arbejde og blive undervist hjemmefra via internet og video-møder.

Derfor kunne det måske være meget sjovt at sammenligne, hvor mange ansatte de store spillere på internet og i de sociale medier egentlig har.

Ved du f.eks, hvor mange der står på lønnings-listen hos Netflix, Spotify, Airbnb eller Meta, der ejer Facebook, Instagram, Whatsapp og Messenger?

(Infografik: Statista.com)

Analysefirmaet Statista har tjekket de seneste tal for en række børsnoterede internet-virksomheder. De viser f.eks, at Twitter har omkring 7.500 medarbejdere. Det er mindre end en tiendedel af Metas.

Til sammenligning har det ligeledes kriseramte sociale medie Snapchat godt tusinde færre end Twitter, mens Spotify styrer sine millioner af musiknumre og podcasts med godt 9.000 ansatte.

Netflix, der ser ud til at være kommet sig over sin kundekrise efter Corona og har fyret et antal folk havde senest 11.300 ansatte.

Det er dog for intet at regne, når man sammenligner med tech-branchens giganter: Amazon har 1,5 millioner medarbejdere og er dobbelt så stor som verdens nummer to: Det er taiwanesiske Foxconn, der har 826.000 til at samle bl.a. iPhones for Apple.

Verdens nummer tre og fire i tech – målt i antal ansatte – er de kinesiske e-handels-giganter JD med 390.000 og Alibaba med 245.700.

IBM, der engang var verdens største it-fabrikant, lønner fortsat 282.100 mennesker….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 indfører 5G til hjemmet