3 bliver ved med at vokse

Få en digital sydkoreaner som assistent

(Foto: Samsung)

I øjeblikket samler al opmærksomhed sig omkring Samsungs nye Galaxy S24 Ultra, der som den første smartphone på markedet er født med kunstig intelligens (AI) i større udstrækning.

Selvfølgelig kan AI være med til at revolutionere måden, vi fremover benytter en mobiltelefon på.

Men i virkeligheden burde intelligensen have været brugt mindst lige så meget på hjemmerobotter. Det kunne sikkert have fået dem til at blive større sællerter, end de er.

Den erkendelse er Samsung åbenbart også kommet til. I hvert fald har sydkoreanerne hældt meget mere AI ombord på sin skægge lille Ballie robot.

Ballie blev præsenteret første gang for fire år siden, men har i mellemtiden levet i glemsomhed og uden den store markedsføring.

(Foto: Samsung)

Nu har Samsung imidlertid fået adgang til den nyeste kunstige intelligens fra Google, så den har Ballie lige fået ind-opereret.

Den nye Ballie II er noget større og ligner mest af alt en citron-gul fodbold eller bowling-kugle. Samtidig ser robotten ud til at være klar til stor-produktion.

Ballie kører på to elmotorer og et tredje hjul bagtil som stabilisator. Den rummer en stribe video-kameraer og en LiDAR radar-sensor til at navigere rundt i boligen.

Videoen her i artiklen viser nogle af de praktiske ting, man kan bruge Ballie til. Det er f.eks. som alarm, til at styre varme og lys eller til at fodre husets hund og kat.

Som noget nyt har Samsung indbygget en projektor, der kan sende billeder op på vægge, lofter og gulv. De kan så bruges som underholdning og spil for både mennesker og husdyr.

Vigtigst er dog, at Ballie er blevet meget mere (kunstigt) intelligent. Robotten kan således lære hele tiden – f.eks. nye tricks, brugernes vaner osv.

På den måde skal Ballie kunne blive en rigtig personlig assistent. Ikke kun på mobiltelefonens skærm, men også rent fysisk.

Folk kan i dag fjernstyre Ballie via en app på telefonen. De kan også kontrollere robotten med stemme-kommandoer eller udnytte, at Ballie kan genkende sine ejere og automatisk udføre funktioner, som de gerne vil have.

Robotten kan skrive sms og e-mails eller læse tilsendte ditto. Den kan spille musik, optage video eller fungere som legekammerat.

Samsung vil lancere Ballie senere i år. Prisen er endnu ikke offentliggjort….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 bliver ved med at vokse