Facebook og co. er manges daglige avis

Aibo – den uimodståelige robot

For tre uger siden kunne jeg her på Leifshows.dk afsløre, at Sony ville gen-oplive sin populære Aibo robot fra 1990’erne.

Robot-hunden var et kæmpehit dengang, selvom det var noget begrænset, hvad den kunne. Ud over at bevæge sig lidt klodset og reagere på kærtegn med lyde og logren med halen.

Nu har Sony officielt meddelt, at Aibos søn – eller er det en tæve? – er på vej. Den kommer til salg den 11. januar – og i første omgang desværre kun i Japan. Derovre på den anden side af jorden skal Aibo koste de nette sum af  198.000 yen – det er omkring 11.350 kroner.

Den nye generation minder slet ikke om en mekanisk robot, som de tidligere Aibo’er gjorde. Nu ligner den en rigtig hundehvalp. Den opfører sig også næsten lige sådan. Den kan knurre og bjæffe, vise kærlighed til sin familie af mennesker, som til gengæld får glæden af at passe en lille (næsten) hund og opfostre en legesyg hvalp.

Aibo indeholder bl.a. bittesmå ”aktuatorer”, der gør det muligt at bevæge robotten i 22 planer. Den kan logre med halen, vippe med ørerne eller rulle med sine øjne af LED-paneler. De er så avancerede, at de kan simulere følelser: De stråler, når vovse er glad, lyser truende når den er vred – eller kigger bedende på sin ejer, når hunde-robotten er ked eller vil opnå ting.

Jo jo – Aibo skal nok bedåre alle de familier, den bliver medlem af.

Ifølge Sony indeholder Aibo kunstig intelligens og maskin-læring, så den kan tilpasse sig optimalt til forholdene og de levende mennesker, der skal begå sig iblandt. Robotten kan analysere lyde og billeder – og så kan den kommunikere med andre Aiboer hos andre familier via internet og databaser i skyen.

Via kunstig intelligens lærer Aibo sine mennesker at kende – sikkert også, hvordan den snører dem. Ligesom en rigtig hundehvalp.

 

Rent teknisk indeholder Aibo en otte-kerne processor, Wi-Fi, Bluetooth og 4G mobil telefoni. Den har to fiske-øje kameraer og sensorer til alt fra bevægelse, lys, varme, fugtighed, tryk og distance. På den måde kan Aibo fungere som vagthund og alarm.

Hunden måler 305 gange 293 gange 180 millimeter og vejer 2,2 kilo. Den har indbygget forstærker og højttalere, og den kan køre i to timer pr. opladning. Når Aibo er træt, finder den selv tilbage til sin lille hundekurv, der fungerer som batteri oplader.

Sony vil levere en My Aibo app med, så hvalpen kan indstilles helt efter brugernes ønsker. Den kan f.eks. sende de fotos og videoer, som den har optaget med sine kamera øjne, til en smartphone, pc eller tv-skærm.

Sony tilbyder desuden et Aibo abonnement, der koster 170 kroner om måneden. For de penge kan man frit downloade nye tricks og evner, som hvalpen kan udstyres med. Via abonnementet får ejeren også god plads på en server i skyen til de sikkert mange billeder og videoer, man skyder i selskab med sin kunstige lille hund….

Robotten bliver mere hengiven, jo mere man giver den opmærksomhed og kæler med den.

Aibo indeholder bla. aktuatorer, så den kan bevæge sig på 22 forskelllige måder.

 

Kødbenet har indbygget Bluetooth, så hundehvalpen kan finde det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook og co. er manges daglige avis