Araberne får Motion først

Nu får radioen kunstig intelligens

BBC er måske ikke ligefrem det – eller rettere sagt de medier – man forbinder med den nyeste teknologi og største opfindsomhed.

Det er lidt synd, for den britiske medie gigant har ofte været med helt fremme på beatet, når teknologi, computere, internet osv. skulle blive en integreret del af tv- og radio-udsendelser.,

Nogle af mine ældre læsere vil måske huske, at englænderne stod for en af verdens første rigtigt gode hjemmecomputere, Acorn BBC, i begyndelsen af 1980’erne. Gennem den og udsendelse på BBC tv lærte titusinder af briter at programmere.

Senerehen var BBC blandt de første med tv-udsendelser om gadges, sociale medier og internet – og i dag har man igen et folke-programmerings-projekt med en noget mindre computer end den oprindelige Acorn BBC.

Amazons stemme-styrede Echo højttalere kan være en interaktiv del af BBC’s nye “The Inspection Chamber” radio programmer.

Sikke en laaang indledning for at fortælle, at BBC nu har kastet sig over verdens første interaktive radio, der integrerer de nye digitale assistenter med kunstig intelligens som f.eks. Amazon Alexa, Google Home Assistant og Apples Siri direkte i udsendelserne.

De interaktive radio programmer går under fælles-titlen ”The Inspection Chamber”. De kører parallelt med populære computerspil, hvor radio-lytterne får et indtryk af, at de selv deltager i historien.

En radiovært vil stille lytterne spørgsmål, og svarene vil være afgørende for, hvordan fortællingen – og dermed også computer-spillet – ender.

Lytteren behøver ikke hoppe ud af sin ”story” for at besvare spørgsmålene. Han eller hun kan fortsætte som en del af spillet, hvor vedkommende inter-agerer med de andre karakterer på skærmen og i højttalerne eller hovedtelefonerne med radiolyden i.

BBC samarbejder med produktions-selskabet RosinaSound, hvis rent lydbaserede spil “Papa Sangre” har vundet flere priser.

BBC kalder sit nye medie for ”verdens første comedy science-fiction audio drama”. Det er inspirereret af berømte forfattere som Franz Kafka eller Douglas Adams – og har elementer fra spil som ”The Stanley Parable” og ”Papa Sangre”.

”The Inspection Chamber” vil fra første udsendelse køre på Google Home og Amazon Echo  højttalere. Begge er stemme-styrede og bruger kunstig intelligens fra henholdsvis Amazon Alexa og Google Assistant.

Senerehen overvejer BBC også at tage Apples kommende HomePod højttaler med samt Invoke Cortana, der er et fælles projekt mellem Microsoft og audio-giganten Harman Kardon.

Parallelt med det spændende nye radio-format pusler BBC også med stemme-styrede interfaces generelt. BBC’s ”Talking to Machines” initiativ skal præsentere helt nye måder at betjene sin radio, tv, computer og alle mulige andre apparater på.

Udviklingen af de nye futuristiske high-tech programmer sker i samarbejde med produktions-selskabet RosinaSound, der bl.a. arbejder også arbejder med British Library om podcasts. Den første ”The Inspection Chamber”.  udsendelse går i luften før nytår….

Helt tilbage i første halvdel af 1980’erne var BBC banebrydende med tv-udsendelser om computere. Acorns legendariske BBC Micro var en essentiel del og lærte titusinder af englændere at programmere i Basic sproget.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Araberne får Motion først