Vi beholder iPhone og Mac længere

Studio 19 er Bluetooth lyd i topklasse

Glem alt om, at trådløse Bluetooth højttalere skal være små farverige lydbokse, der kører på batteri og kan tages med overalt.

De behøver heller ikke at være diskrete reolhøjttalere a la Sonos, som f.eks. bruges til at give sit store fladskærms-tv en bedre lydgengivelse.

Bluetooth bokse udgør i dag en så stor del af det totale højttaler marked, at de trådløse bokse også trænger sig på i yderområderne – f.eks. hos højttalere, der står på gulvet hos musik entusiaster.

Det ser man sjældent nu om dage – og ellers aldrig på højttalere. En klassisk equalizer med separat volumen, bas, diskant og mellemtone kontrol.

Tag nu den nye Studio 19 Solo E600X EQ højttaler, der kan spytte 200 trådløse Hi-Fi watt ud fra sin 91 centimeter høje cylinder. Helt uden ledninger klarer den sig dog ikke. Højttaler kablerne til stereo anlæg eller tv er borte, men Solo kræver strøm til den indbyggede digitale forstærker fra en stikkontakt.

Ifølge den britiske fabrikant indeholder højttaleren en Digital Signal Processor med kunstig intelligens, der skal kunne genskabe den originale ukomprimerede lydoplevelse, der er blevet smadret undervejs, fordi lydsignalerne presses sammen under streaming processoren og den trådløse transport gennem luften.

AWSM (Advanced Wave Sound Method) kalder Studio 19 sin patent-anmeldte teknologi. Den kan udrydde alle digitale efterladenskaber og sikre en ren, naturlig og forvrængningsfri gengivelse, som er svær at opnå hos almindelige Bluetooth højttalere. Selve fænomenet har briterne også døbt Adaptive Intelligence Audio (Adaptive AI).

Studio 19 højttaleren fås i to metallic finishes – gylden og sølv.

Studio 19 elsker i det hele taget lidt luftige påstande. Således skal Solo højttaleren kunne spille dybe toner lige så rent som subwooferen, der er mange gange større end den slanke cylinder. Hemmeligheden ligger i et Dual Pressure Air Compression system (DPAC), hvor to bas-enheder er anbragt i en særlig vinkel i forhold til hinanden – med et kontrolleret lufttryk imellem.

Solo har også en ting på toppen, som man sjældent ser i højttalere. Nemlig en tre-bånds (aktiv) equalizer med skyde potentiometre, så man kan justere bas, mellemtone og diskant gengivelsen separat under musik afspilningen.

Gider man ikke at pille ved tonekontrollerne hele tiden, kan Solo ejeren naturligvis lade højttaleren spille uden om equalizeren, eller han/hun kan bruge en af de tre forud-programmerede preset knapper til musik, film og spil.

Det er ikke helt rigtigt, at Solo højttaleren ikke er bærbar. Sådan da.

Da Solo er nærmest cylindrisk i design, kan de indbyggede højttaler-enheder stråle 360 grader rundt. Med andre ord kan man (teoretisk) nøjes med en enkelt boks for at spille et lokale op. Vil man have en god stereo gengivelse, kræves dog to.

Studio 19 har været seriøs og ødsel i sit udvalg af muligheder, man kan bruge den ganske elegante højttaler på. Ud over trådløst Bluetooth og Wi-Fi er Solo også forsynet med stik til standard højttaler kabel. USB eller HDMI.

Endelig hævder englænderne, at man sagtens kan bruge cylinderen vandret og f.eks. anbringe den som soundbar under et tv på væggen. Det lyder – undskyld ser – dog ikke voldsomt elegant ud.

Til sidst skal nævnes, at Studio 19 sælger Solo højttaleren i to versioner. Den store 600 udgave og en lidt kortere 500-model, der skal være lettere at bære rundt på. Sidstnævnte er vist i videoen. 600-udgaven koster fra 499 GBP – ca. 4.250 kroner – i gylden eller sølv-finish….

Hvis man ikke vil bruge sin Solo højttaler trådløst, kan den forbindes til stereoanlæg eller tv via flere forskellige kabler.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi beholder iPhone og Mac længere