Nokia vil tilbage til toppen

Nu bliver ski-briller kloge

(Foto: Ostloong)

Ski-udstyr og ski-områder har oplevet en drastisk fremgang i de senere årtier.

Ski og støvler er blevet sikrere at benytter, løjperne bedre præpareret og skilifte meget hurtigere end før.

Det eneste, vi mennesker ikke har kunnet forbedre eller styre, er vejret. På grund af klima-forandringerne mangler der ofte naturligt sne i vinter-sport-områderne, og den dyre kunstige sne kan næsten ikke følge med.

(Foto: Ostloong)

Så har vi til gengæld lettere ved at forbedre teknologien omkring skiløberne. Nye ure og hjelme kan slå alarm ved uheld, og skiløbere kan kommunikere trådløst med hinanden.

Helt nye teknologier som kunstig intelligens (AI) og Augmented Reality (AR) er dog først nu ved at finde vej til moderne ski-gear.

Schweiziske Ostloong har således præsenteret de første ski-briller i verden, der har både AI og AR indbygget.

Sirius skibrillerne har både integreret Augmented Reality, kunstig intelligens, kommunikations-radio og GPS. (Foto: Ostloong)

De sikrer bl.a, at vigtige notifikationer, advarsler og sløjpe-detaljer vises direkte foran skiløberens øjne. Vel at mærke uden at begrænse hans eller hendes udsyn gennem brille-glasset.

Augmented Reality ligger i et elektrisk ladet og gennemsigtigt lag i brilleglasset. Ligesom på en lille farveskærm vises informationer både trådløst, detaljeret og løbende opdateret.

Den kunstige intelligens bruger Ostloong Sirius bl.a. til at lære sin bærers vaner og typiske adfærd at kende. På den måde kan systemet automatisk læse aktuelle oplysninger om det senest brugte skiområde frem, så de ligger parat, når skiløberen tager sine skibriller på.

Den kunstige intelligens bruges også til at stedfæste skiløberens position via GPS og til at håndtere den trådløse kommunikation med andre skiløbere i nærheden.

Endelig kan Sirius brillerne også forudse vejr-forandringer, der straks vises som advarsler lige foran skiløberens øjne.

Den slags super-avancerede skibriller er naturligvis ikke billige, men det er godt gear til skiløb heller ikke. Hverken ski, skidragter eller hjelme, når de skal være af god kvalitet.

Ostloong sælger de kloge Sirius skibriller i to versioner. Standard udgaven koster fra 650 dollars eller godt 4.600 kroner, mens man skal bløde 1.100 dollars eller knap 8.000 kroner for at få et sæt Pro briller….

Sirius skibrillerne er både intelligente og robuste. De er naturligvis både vand-, støv- og istætte. (Foto: Ostloong)

(Foto: Ostloong)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia vil tilbage til toppen