Facebook laver Twitter kopi

Nokia vil tilbage til toppen

Nokia C99. (Foto: Weibo)

I den senere tid har det stort set kun været smartphones i økonomi-klassen og billige mobiltelefoner, som vi har set fra Nokia.

Finlands gamle tele-stolthed, der i dag sælger telefoner via finsk / kinesiske HMD Global, opgav tilsyneladende at konkurrere direkte med Apple, Samsung, OnePlus, Xiaomi, Sony, Motorola osv, når det gjaldt udvikling og salg af dyrere smartphones med top-præstationer.

Den strategi kunne se ud til at blive ændret nu:

Ikke at Nokia vil droppe salget af billige smartphones og de såkaldte ”feature phones”, der ofte er kopier af mobiler fra før iPhone-tiden. Dem er der fortsat gode penge i og ikke så mange rivaler at slås med.

Hvis rygterne holder stik, kan Nokias nye C99 blive den første telefon i mellem-prisklassen med et 200 megapixel kamera ombord. (Foto: Weibo)

Omvendt er der ikke meget prestige I at leve af telefoner, der alle koster langt under 3.000 kroner og ofte slet ikke har 5G ombord.

Derfor kommer det lidt som en overraskelser, at Nokia alias HMD Global nu vil vende tilbage i smartphonernes første division.

De to nye modeller skal hedde henholdsvis Nokia Magic Max og Nokia C99. Sidstnævnte ser ud til at komme først – nemlig den 28. april.

Med en pris på under 500 dollars – ca. 3.500 kroner – skal den placeres som en stærk mellemklasse mobil med en hurtig Snapdragon processor, et stort og godt display og naturligvis 5G.

Nokia Magic Max skal markere det kendte finske telemærkes comeback i topklassen af smartphones. (Foto: Weibo)

Desuden ventes Nokia at huske tilbage på, at selskabet engang i fortiden byggede markedets bedste fotomobiler. Med god hjælp fra den tyske linse-specialist Zeiss.

Mere interessant bliver Nokia Magic Max, der skal bruge samme stærke motor som i andre Android toptelefoner i år – nemlig Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 2 processor.

Skærmen bliver en hurtig AMOLED type på 6,7 tommer og billed-opdatering på 120 Hz. Displayet skal – som et af de første på markedet – være beskyttet bag det helt nye Corning Gorilla Glass 7.

Centrum i kameraerne bliver et hoved-objektiv på 144 megapixel, der assisteres af en ultra-vidvinkel på 64 MP og en tele på 48 MP. Det lyder virkelig som topklasse.

Nokia vil fejre sit nye logo med en ny smartphone i topklassen. (Foto: Nokia)

Rygterne fra de sociale medier i Kina vil også vide, at Nokia Magic Max får et rekord-stort batteri på hele 7.950 mAh. I dag er 5.000 mAh standard på dyre Android smartphones.

Tilmed skal Nokias batteri kunne lade op med 180 watt. Det betyder, at det kun vil tage få minutter at fylde et tomt batteri op 100 procent.

Priserne på Magic Max skal begynde helt nede ved 650 dollars eller ca. 4.700 kroner. Det vil I givet fald være halv pris i forhold til Samsung, Xiaomi eller for den sags skyld Apple….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook laver Twitter kopi