Fossil presser priserne

Nokias 5G mobil er landet

(Foto: HMD Global)

For de fleste danskeres vedkommende er spørgsmålet lige i øjeblikket, om de overhovedet kan få adgang til 5G telefoni.

Kun TDC har åbnet, og kun i landets største byer. Det samme vil være tilfældet, når Telia og Telenor kommer med 5G.

Om en ny mobil så også fungerer på 5G i resten af verden, er mindre vigtigt i øjeblikket, al den stund selv forretningsfolk kan have svært ved at rejse til f.eks. England, USA og Østen.

Lidt senere kan det dog blive til et problem. Der findes nemlig adskillige 5G frekvenser verden over. Bare fordi man har en ny 5G telefon, der fungerer fint i f.eks. Danmark, betyder langt fra, at man kan bruge den med fuld hastighed i Amerika eller Kina.

Nokia er en af verdens største fabrikanter af 5G mobilnet. Derfor må det være oplagt, at Nokia også sikrer, at firmaets første 5G telefon kan køre overalt.

(Foto: HMD Global)

Det lover finnerne, at den nye Nokia 8.3 5G mobil kan. Det er markedets første virkeligt globale 5G smartphone, og den kan nu købes i danske butikker.

Prisen er meget fornuftige 4.500 kroner. Langt under, hvad Apples kommende iPhone 12 med 5G skal koste.

Nokia 8.3 5G skulle egentlig have spillet en hovedrolle i den nye Bond-film ” No Time to Die.” Den film er nu blevet udsat til april næste år, så Nokia telefonen må klare sig på egen hånd uden reklame-hjælp fra Daniel Craig og co.

Det klarer Nokia-nyheden nu sikkert også helt uden problemer. Telefonen ser nemlig ud til at levere rigtigt meget for pengene:

Først og fremmest er Nokia 8.3 5G udstyret med fire kameraer med fornem Zeiss optik. Det er noget, alle kan have glæde af – 5G eller ej. Både amatører og professionelle.

Nokia fremhæver selv, at Zeiss objektiverne har en særlige Cinema Capture and Editor app, der skal gøre det muligt at tage fotos og video i biograf-format under selv svære lysforhold. Videoer og fotos behandles i en processor fra filmselskabet Pixelworks.

Nokia 8.3 5G kommer desuden med et halvt års gratis brug af Google One. Den giver mulighed for hurtigere redigering og upload af fotos. Desuden får man 100 GB ekstra plads i skyen at lagre billederne i – fordelt på Google Drive, Gmail og Google Photos.

Motoren i den nye Nokia er Snapdragon 765G, der er Qualcomms første med integreret 5G. Den er ikke lige så råstærk som Qualcomms Snapdragon 865 topchips, men til gengæld hurtigere på 4G og 5G. Det vil de fleste nok være tilfredse med.

Skærmen er den største nogensinde på en Nokia telefon. Den er på 6,8 tommer og fremstår næsten uden ramme omkring.

Og nok så vigtigt: HMD Global, der i dag producerer Nokia telefoner i Kina, garanterer, at mobilen går to års opdateringer til Android styresystemer og tre års månedlige sikkerheds-updates. Det betyder bl.a, at Nokia 8.3 5G er forberedt for både Android 11 og 12.

Nokia 8.3 5G kan købes i farven Polar Light med enten 6 GB RAM og 64 GB lager eller 8 GB og 128 GB lager. Priserne er henholdsvis 4.449 og 4.999 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fossil presser priserne