Viser elbiler nu svagheder?

Rolex får sin egen smartphone

(Foto: Realme)

Når man har et dyrt (og ægte) Rolex siddende på håndleddet, bør den smartphone, man holder i hånden, udstråle samme klasse.

Derfor kommer det næppe som et chok, at den berømte schweiziske urfabrik har indgået et samarbejde med en smartphone fabrikant fra Kina.

Kineserne er i forvejen vældig dygtige til at smede den slags alliancer. Foto-specialister som Zeiss, Leica og Hasselblad optræder f.eks. i kameraerne på en række kendte mobiltelefoner.

Desuden har vi set kinesiske smartphones i særlige udgaver til f.eks. bilmærker som McLaren, Ferrari eller Lamborghini.

I den sammenhæng er Rolex’ nye kinesiske partner nok lidt overraskende. Det er nemlig billig-mærket Realme.

Rolex’ urdesigner Ollivier Soveo med kamera-modulet fra den nye Realme 12 Pro telefon. (Foto: Realme)

Realme er et søsterselskab til de langt mere kendte OnePlus, Vivo, Oppo, der alle ejes af den store kinesiske BBK Electronics koncern.

I de senere måneder har Realme fået stadig større selvtillid og vil nu mænge sig med topklasse modellerne på det kinesiske marked.

Realme sælges også i mindre målestok hos danske forhandlere, men det er nok tvivlsomt, om mærket får lov til at slippe fri og konkurrere direkte med OnePlus.

Sidstnævnte er det tredje-største smartphone brand i Danmark, så det ville være dumt at kannibalisere et marked, der går godt. Vi ser jo heller ikke meget til Vivo eller Oppo.

Never mind. Den nye Realme 12 Pro ser rigtig flot ud i Rolex-trim. Alt andet end en budget-mobil, som Realme ellers er mest kendt for.

I den særlige Rolex udgave kommer Realme 12 Pro klædt i marine-blåt læder og en gylden lynlås. (Foto: Realme)

Indendørs er Rolex-udgaven en ”almindelig” 12 Pro telefon. Udenbords er mobilen til gengæld shinet op med mørkeblåt læder med guld-detaljer, som passer fint sammen med et Rolex armbåndsur.

Det hele skal naturligvis udstråle klasse og luksus. Derfor har Realme hentet assistance hos Olliver Saveo, der er en international urdesigner for bl.a. Rolex.

På kamera-siden ser Realme 12 Pro ud til at leve op til forventningerne om en smartphone i topklassen. Det er ikke helt tilfældet med processoren.

Den nye OnePlus 12 topmodel, der kommer på markedet den 23. januar, er f.eks. udstyret med Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 3 processor.

Realme 12 Pro ser til gengæld ud til at nøjes med en Snapdragon 7s Gen 2, der er noget svagere, men fuldt ud stærk nok for de fleste brugere.

Skærmen på Realme nyheden får heller ikke den helt utrolige lysstyrke og kontrast, som fætrene OnePlus 12 og 12T disker op med.

Kameraerne ser til gengæld imponerende ud for en mobil i den øvre mellemklasse:

Det vil f.eks. sige en telezoom med periskop, hvor flere linsepar kan bevæge sig i forhold til hinanden.

Det giver mere skarpe billeder samt en optisk forstørrelse på tre gange og en hybrid på seks gange.

Telen er en OmniVision OV64B, der er på 64 megapixel og måler en halv tomme i diameter. Det er dobbelt så stor som telen på f.eks. iPhone 15 Pro Max.

Hoved-objektivet rummer en Sony IMX890 billedsensor på 50 megapixel, mens en super-vidvinkel er på 32 MP.

Realme’s nye 12 Pro familie får sin officielle debut den 28. januar, men fabrikken har allerede lækket fotos og mange tekniske detaljer i ugerne forud. Ligesom fætrene fra OnePlus har for vane….

(Foto: Realme)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Viser elbiler nu svagheder?