FM-tavshed på Bornholm

Vi er mest bange for batteriet

(Foto: Colourbox)

Nervøsitet for at mobilen løber tør for strøm er et velkendt fænomen. Hos nogle udvikler det sig sågar til decideret batteri-angst.

Tænke sig, hvis skærmen lige pludselig går i sort. Verden vil jo nærmest bryde sammen.

Folk i s-toget skal lige pludselig kigge på hinanden i stedet for på displayet. Og kan man mon finde frem til en adresse uden at tjekke Google Maps på sin mobil?

Risikoen for at løbe tør er blevet større, efterhånden som moderne smartphones bliver stærkere og stærkere. Vi bruger dem til spil, video, musik streaming, på rejser, til arbejde eller kigger i sociale medier.

Mon vil kan finde rundt i en by uden en mobil med Google Maps ved hånden? (Foto: Ingo Joseph / Pexels)

Mobilfabrikanterne forsøger at modvirke risikoen ved at lægge stadig større batterier i deres nye modeller eller sørge for, at batterier kan lades meget hurtigere op end før.

Hvor batterier med en kapacitet på 4.000 mAh var enorme for et par år siden, er 5.000 mAh ved at være standarden nu om dage.

Desuden er selv Apple ved at indføre hurtigere opladning af sine telefoner. I den kommende iPhone 14 skal det være med 30 watt.

På dét punkt er Android mobilerne meget længere fremme. I sin nyeste 10T model har OnePlus hævet barren til 150 watt.

Hvad gør man uden en mobil ved en blind date? (Foto: OnePlus)

Det betyder i praksis, at batteriet i OnePlus 10T kan lades op fra 0 til 100 procent i sit 4.800 mAh batteri på bare 19 minutter. Energi nok til en hel dags brug kan hældes i på 10 minutter

OnePlus står også bag en sjov ny undersøgelse, hvor man har ladet analytikerne fra Perspectus Global spørge 1.500 mobilbrugere i England, hvornår de synes, det ville være værst, at en smartphone løber tør.

Her er de ti situationer, hvor stress-niveauet stiger mest, når mobilens skærm går i sort:

Når vi skal finde vej
Dagene med det store Kraks-kort er forbi, og Google Maps er blevet en livsvigtig vejviser. For næsten halvdelen – 45 procent – af de adspurgte er det værste tidspunkt at løbe tør for strøm på, når de bruger navigation på mobilen.

På ferien
I ferien holder vi pause fra arbejdet, men vi stopper bestemt ikke med at scrolle, like, poste, swipe og dele. I undersøgelsen svarer 31 procent, at smartphonen under ingen omstændigheder må løbe tør for strøm i løbet af ferien.

I toget
Det er noget bøvlet at undersøge rejsetider, købe billetter og i det hele taget komme i kontakt med andre, hvis skærmen er sort. Derfor siger 30 procent, at togturen er det værste sted, batterierne kan blive flade.

Aftaler med venner
For 25 procent er det forbundet med stress, hvis telefonen enten er løbet tør for strøm eller er lige ved at gøre det, når vi skal lave aftaler med vores venner.

I lufthavnen
Det stresser 24 procent af os at have en smartphone med kun lidt eller ingen strøm overhovedet, når vi befinder os i lufthavnen. For hvem gider at stå i terminalen, iført hawaii-skjorte og badedyr og med en død smartphone, der indeholder alt fra pas, flybilletter og digital underholdning til rejsen?

OnePlus’ nye 10T har markedets hurtigste opladning af batteriet. (Foto: OnePlus)

I bilen
23 procent siger, at de helst ikke vil løbe tør for strøm i bilen, hvor mange forbinder deres smartphone via CarPlay eller lignende funktioner. Det kan nemlig blive en meget lang bilferie med familien, hvis mobilen løber tør for ”brændstof”, og destinationen er Syditalien.

På festival
15 procent svarer, at de vil blive mest nervøse ved at opdage, at der er meget lidt eller slet ingen strøm på telefonen, når de er på festival. For hvordan finder man ellers sine venner blandt 100.000 andre mennesker?

På blind date
15 procent vurderer, at stress-niveauet vil stige kraftigt, hvis smartphonen løber tør for strøm under en blind date. Det tyder altså på, at det er vigtigt for brugerne at have en livslinje til omverdenen, når vi begiver os ud på kærlighedens snoede sti.

Ude at lufte hunden
Det moderne menneske multitasker mere end nogensinde før. Selvom man skulle tro, at en gåtur med hunden var et øjeblik, hvor kun vores firbenede ven og den friske luft skulle nydes, er det ikke tilfældet. I hvert fald svarer 13 procent, at de nødigt ville undvære en telefon med fuldt optanket batteri, når de lufter Fido.

Brylluppet
End ikke den ultimative kærlighedsfest kan reducere stress-niveauet, hvis der er risiko for, at vi løber tør for strøm på mobilen. Kun fem procent beretter dog om, at de vil være død-stressede ved et bryllup uden en tændt mobil i lomme eller taske.

 

 

………….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FM-tavshed på Bornholm