Gamer-telefonen bliver helt diskret at se på

Sennheiser vil være rigtig sporty og sund

(Foto: Sennheiser)

Mere voksne læsere af Leifshows bloggen vil nikke genkendende til Sennheiser navnet, der i mange år stod for de mest udbredte – og ofte gule – hovedtelefoner på både radioer, i lydstudier, på diskoteker og rigtigt mange ”almindelige” musik-entusiaster.

I dag har tyske Sennheiser fortsat et ry for at bygge nogle af de mest vellydende hoved- og øre-telefoner på markedet.

De er desværre også ret dyre og derfor ikke så udbredte som før årtusinde-skiftet og før.

Måske det kan ændre sig nu, hvor Sennheisers hovedtelefon division er købt af verdens største høre-apparat fabrikant – Sonova fra Schweiz.

Som bekendt er forskellen mellem moderne små øretelefoner og høre-apparater ikke længere så voldsom stor. Begge har indbyggede mikrofoner, men prisforskellen er stadig enorm.

(Foto: Sennheiser)

 

Never mind. Det seneste nye udspil fra Sennheiser er tre hoved- og øretelefoner i topklasse, hvor især MOMENTUM Sport er de mest interessante.

De øretelefoner, som motionister og sportsfolk benytter, fokuserer ofte mere på holdbarhed end på sublim lydkvalitet.

Det er vigtigere, at øretelefonerne kan tåle sved og ikke falder for let ud ad ørerne under hård fysisk træning eller konkurrence.

Sennheiser har allerede en særlig sports-model blandt sine øretelefoner, men med den nye MOMENTUM Sport hopper tyskerne et stort skridt videre.

Ikke kun indeholder de samme Hi-Fi kredsløb med en 10 mm driver – højttaler-enhed – som Sennheisers dyre familie af øretelefoner.

De rummer også en stribe sundheds- og helbreds-relaterede features, som kan være interessante for både idræts-udøvere og almindelige mennesker.

MOMENTUM Sport har et halv-åbent design, der skal forhindre ophobet tryk inde i øregangen og samtidig afskære forstyrrende støj fra skridt og andre kropslyde under sport. (Foto: Sennheiser)

 

 

Øretelefonerne kan således både måle bærerens krops-temperatur og puls, som kommunikeres trådløst til en app på mobiltelefonen.

MOMENTUM Sports kommer dermed til at kappes med f.eks. Beats Fit Pro eller Jabra Elite 8 Active, men overhaler nok konkurrenterne i lydkvalitet.

Sennheiser har indbygget en såkaldt PPG sensor – PhotoPlethysmoGraphy – der kan synkronisere bærerens sundheds-data i ”real time” med apps som f.eks. Apple Health, Garmin Connect, Strava eller Polar Flow.

Da sensorerne sidder i det indre øre, der er et at de mest stabile områder af den menneskelige kotp, kan man opnå en temperatur-nøjagtighed på +/- 0,3 grader Celsius. Hjerterytmen kan tilsvarende måles fra 30 til 220 slag i minutter (bpm).

En af de ting, som sports-udøvere ofte klager over, er, at deres øretelefoner forstærker støjen fra fodtrin, kropslyde eller tungt åndedræt.

Her ses de specielle sundheds-relaterede sensorer i de nye MOMENTUM Sport øretelefoner. (Foto: Sennheiser)

 

Dét problem vil Sennheiser have løst med et halvåbent lyddesign og en særlig kanal til ”akustisk lettelse”. Sidstnævnte benyttes også til at undgå pression inde i øregangen.

Dertil kommer en anti-vind-feature og automatisk støj-reduktion (ANC) samt et batteri, der kører i seks timer på en opladning.

Hvis man husker at lægge øretelefonerne i den medfølgende bæreæske, udvides spilletiden til 24 timer. Bæreæsken med trådløs Qi-opladning har nemlig plads til hele fire øre-buds ad gangen.

De kan så fyldes op hurtigt til 45 minutters spilletid på bare 10 minutter, når man benytter et USB-C kabel med bæreæsken.

Det måske mest skuffende ved de MOMENTUM Sport er måske, at de kun er vandtætte efter IP55 standarden.

Det kan andre gøre bedre og forhindrer bl.a, at man kan have sine nye Sennheiser øretelefoner på i et brusebad. Sved og lidt regnvejr er dog intet problem.

De nye sporty Sennheisers dukker op fra den 9. april i farverne Polar Black, Burned Olive og Metallic Graphite.

Prisen bliver 330 dollars eller ca. 2.300 kroner. De officielle danske priser er endnu ikke offentliggjort….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gamer-telefonen bliver helt diskret at se på