Så længe var Trump udelukket

Disse hovedtelefoner går dyybt ned

(Foto: Sennheiser)

De små trådløse (in-ear) øretelefoner får langt det meste af omtalen nu til dags. Sikkert, fordi der lanceres mange flere modeller af dem end af de klassiske (over-ear) hovedtelefoner.

Det er lidt ærgerligt, for mange af de ”rigtige” hovedtelefoner kan stadig levere en bedre lydkvalitet end de små ”dimser”, vi putter ind i øret

Alene hovedtelefonernes størrelse gør, at de sådan rent fysisk kan spille dybere toner renere end de små trådløse ear-buds, der skal have elektronisk hjælp til at kunne gengive bassen troværdigt.

Tyske Sennheiser er en af pionererne i klassiske hovedtelefoner, men bygger sandelig også fremragende øretelefoner.

(Foto: Sennheiser)

Gennem årene har utallige af os siddet med de berømte gule Sennheiser hovedtelefoner på, når vi hørte på musik hjemme i stuen, sad i radiostudiet eller lyttede med under plade-indspilninger.

I dag er forbruger-delen af Sennheiser af den schweiziske høre-apparat gigant, som de fleste i Danmark kender fra Audionova butikskæden.

Sonova vil naturligvis udnytte Sennheisers enorme knowhow om lydkvalitet, men giver også tyskerne frihed til at udvikle nye produkter på deres gamle hjemmebane.

Sennheiser står derfor nu klar med HD 660S2 hovedtelefonerne i high-end klassen. Omsider en afløser for de efterhånden legendariske HD 650 fra 2017.

(Foto: Sennheiser)

De havde bl.a. den specialitet, at de var delvist åbne. Man følte sig ikke helt indelukket, når man havde ”hørebøfferne” på.

Sennheiser fortæller, at man har lagt ekstra vægt på de dybe toner i de nye HD 660S2. De går helt ned til 8 Hz uden at virke buldrende end bastunge.

Tværtimod skal Sennheiser HD 660S2 spille afbalanceret neutral i hele lytteområdet. Samtidig skal bassen være meget mere præcis end normalt, så lyttere ofte opdager detaljer i de dybe toner, som de ikke anede eksisterede i musikken.

Højttaler-enhederne – de kaldes også for drivere eller transducers – er på 38 mm i diameter. De sidder i et halv-åbent cover, der skal forhindre forvrængning og give en mere dynamisk gengivelse end helt lukkede hovedtelefoner.

Sennheiser har sænket resonans-frekvensen fra 110 til 70 Hz. Det betyder, at lydtrykket i de lave frekvenser kan fordobles i sammenligning med forgængeren. Desuden får “storetrommen et ordentligt spark bagi”, skriver fabrikanten.

(Foto: Sennheiser)

Ved siden af frekvens-udvidelsen i bassen til 8 Hz har Sennheiser også øget de høje toner helt op til 41.500 Hz. Med andre ord kan HD 660S2 spille lyde langt ud over, hvad det menneskelige øre kan opfatte.

Det maksimale lydtryk i de nye hovedtelefoner er fortsat 104 dB, og det skal foregå ved mindre forvrængning end 0,04 procent (THD).

HD 660S2 er IKKE trådløse. Til gengæld lægger Sennheiser flere stik og adaptere ved det 1,8 meter lange kabel, så det kan bruges sammen med de fleste lydkilder

I alle sammenhænge bør man dog finde et stille hjørne i hjemmet eller kontoret, når man vil spille højt i sine hovedtelefoner. På grund af deres åbne design kan andre nemlig også sagtens lytte med.

Sennheisers nye HD 660S2 hovedtelefoner kommer på markedet den 21 februar. De skal koste 599 euro eller ca. 4.500 kroner….

(Foto: Sennheiser)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så længe var Trump udelukket