LG’s nye assistent tøffer rundt på to hjul

Kunstig intelligens på vej ind i køkkenet

(Foto: Samsung)

(Opdateret) Mens politikere, eksperter og tech-skeptikere diskuterer fremtiden med kunstig intelligens (AI) på livet løs, trænger den nye teknologi sig stille og roligt ind i vores hverdag.

Et helt oplagt sted at benytte AI er køkkenet, hvor der er så mange gøremål at holde styr på: Opskrifter, madlavning, råvarer, indkøb, tilberedningstid osv. osv.

Moderne elektronik har for længst gjort sit indtog i køkkenet:

Tablets på køkkenbordet med opskrifter på skærmen, sensorer I køleskabet, timere på komfurer og ovne, trådløse højttalere til musik og telefon samtaler. For blot at nævne nogle få.

(Foto: Samsung)

Ingen af disse mange eksempler er dog specielt intelligente OK – de kan alarmere og advare, men ikke foretage noget af sig selv til at forhindre kulinariske katastrofer.

Samsung vil tage det næste store skridt mod kunstig intelligens i boligens vigtigste rum via sin nye Bespoke 4-Door Flex Refrigerator with AI Family Hub+.

Bag det uendeligt lange navn gemmer sig et klogt køleskab med ”Vision AI”.  Det kan via et integreret kamera holde øje med op til 33 forskellige fødevarer friskhed og sidste anvendelses-dato.

Brugere af køleskabet kan manuelt indtaste fødevarens holdbarhed via touch skærmen på køleskabets dør.

(Foto: Samsung)

Den kunstige intelligens vil så automatisk advare på brugerens mobiltelefon eller skærmen på køleskabet, når slutdatoen nærmer sig.

Family Hub+ skærmen på køleskabets dør viser også, når vandfiltret trænger til udskiftning. Den kan også generere en indkøbsliste over ting, der mangler i køleskabet.

Mere intelligent bliver også Samsungs Anyplace Induction Cooktop komfur med indbygget syv tommers LCD-display. Det forbinder sig automatisk til husets Wi-Fi og SmartThings netværk.

Komfuret benytter bl.a. AI til at skræddersy opskrifter til antallet af spisende, særlige krav til diæter osv.

Liste over køleskabets indhold genereret ved hjælp af Samsungs nye Vision AI. (Foto: Samsung)

Desuden har komfuret en særlig ”Image-to-Recipe” feature, hvor et kamera kan genkende måltider og fødevarer  på et foto, skrive en liste på komfurets display og alarmere om eventuelle risici for allergikere.

Family Hub+ kan også sammen med Samsung Food app’en på ens mobil integreres med Samsungs Health system.

På den måde kan man lade den kunstige intelligens foreslå opskrifter, madvarer og retter, der tager hensyn til brugernes helbred – f.eks. diabetikere, allergikere og folk på slankekur.

Det nye køleskab og komfur fra Samsung får verdenspremiere på den store CES 2024 udstilling i Las Vegas i januar. Danske priser og leverings-tidspunkt kendes ikke for nuværende….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG’s nye assistent tøffer rundt på to hjul