Hvad er vigtigst, når du køber online?

Ringen kan måle dit helbred

(Foto: Circular)

Mens det efterhånden er blevet helt almindeligt at bære et smartwatch, der kan måle ens helbred og aktiviteter i løbet af dagen, mangler de tilsvarende finger-ringe stadig på at få deres gennembrud.

Måske skyldes det, at de fleste smarte ringe er ret klodsede og tykke. Måske tror folk ikke på, at man bruge sin finger lige så godt til at aflevere helbreds-oplysninger som håndleddet.

Under alle omstændigheder forsøger det franske firma Circular nu at bryde den onde cirkel med sin helt nye Ring Slim, der skal være den slankeste af slagsen på markedet.

Sundheds-ringen vejer kun to gram og måler 2,2 millimeter i tykkelse. Alligevel rummer den både kunstig intelligens (AI) og sensorer, der kan måle syv forskellige typer biometri. De indbyggede apps kan derfor vise op til 142 detaljer om helbreddet hos ringens bærer.

(Foto: Circular)

Circular Ring Slim kan f.eks. måle brugerens krops-temperatur og vise den på mobiltelefonens skærm. Ringen har også et tre-akslet accelerometer, der holder styr på aktivitet og fysiske bevægelser.

Tilsvarende tjekker såkaldte photo-plethysmo-graphy sensorer (PPG) med grønne, røde og infrarøde LED lys vigtige helbreds-detaljer som hjerterytme, puls, åndedræt og blod-iltning.

Mens brugeren sover, måler ringen både søvn-kvalitet og -rytme inclusive REM-periode, vågne tidspunkter og variationer i kroppens temperatur.

Circular har udviklet sin egen digitale assistent med kunstig intelligens. Kira+ hedder assistenten, der opsamler data fra ringen, fortolker informationerne og kommer med gode råd til brugeren.

Franskmændene understreger, at systemet skal være mere præcist end på konkurrerende ringe. Derfor anvendes ringen allerede på franske hospitaller og klinikker.

Circular Ring Slim kører i seks dage på en batteri-opladning. De indsamlede data bliver holdt i 20 dage i ringens egen hukommelse, og målingerne foregår som standard hvert andet minut.

Sundheds-ringen kan betjenes både ved små tryk på overfladen, via en medfølgende app på mobilen eller – som noget nyt – ved hjælp af håndbevægelser (haptisk).

Ringen svarer så tilbage med vibrationer og advarsels-lyde, når den har oplysninger, den gerne vil have afleveret.

Alarmerne omfatter også ting som det optimale vække-tidspunkt i forhold til brugerens aktuelle søvn-kvalitet.

Den nye Circular Ring Slim kan forudbestilles online til en særpris på 226 euro eller ca. 1.700 danske kroner. Når ringen kommer på markedet den 15. december, stiger prisen til 253 euro….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er vigtigst, når du køber online?