NemID lukker og slukker i dag

Nu bliver det handy med pc-spil

(Foto: Lenovo)

I dag lander et spændende alternativ til smartphones, pc’er og stationære spillekonsoller i danske butikker.

Der er tale om den nye Legion Go fra pc-giganten Lenovo. Go er en håndholdt spillekonsol med næsten lige så mange kræfter som en god Windows-laptop, der bliver brugt til avancerede pc-spil.

Legion Go havde officiel verdens-premiere for halvanden måned siden. I mellemtiden har forventningerne været store om dette bærbare ”powerhouse” for gamere.

(Foto: Lenovo)

Legion Go’s mest øjnefaldende attribut er en 8,8 tommers skærm i Micro-OLD teknologi, der viser billeder i Quad HD+ kvalitet på 2.560 gange 1.600 punkter.

Med 144 Hz billed-opdatering er displayet også meget hurtigt. Et absolut must for seriøse spilfans.

En anden god ting ved touch-displayet er, at det kan arbejde med flere forskellige opløsninger mellem 800 og 1.600 punkter. På den måde kan man tilpasse sit skærmbillede optimalt til det spil, man har i gang.

Som noget lidt usædvanligt kan de to controllere både bruges løst i hånden eller fastgjort til konsollen. (Foto: Lenovo)

Hjertet i Legion Go er en AMD Ryzen Z1 processor, som rivalerne fra Asus også anvender i sin håndholdte Rog Ally spillekonsol. Processoren med tilhørende grafikchip er specielt udviklet til denne slags computere.

Mens de fleste andre bærbare spillekonsoller kommer i et ”single body” design, har Lenovo hentet inspiration hos Nintendos Switch.

Legion Go har således to såkaldte TrueStrikecontrollere, som kan klikkes på eller af, så man får en mere komfortabel måde at spille på.

Hvad med et spil på den lange køretur i bilen? (Foto: Lenovo)

Hos Lenovo har man hænderne mere fri end på andre pc-baserede konsoller, hvor al betjening foregår på selve enheden.

Legion Go har også en separat pegeplade og et stort udvalg af kontrol-knapper. I kontrollerens hjørner – I fagsprog ”skuldre” – sidder i alt 10 triggere, hvis funktion kan skræddersys efter spiltype og brugerens præferencer.

Desuden har den ene af Lenovos TrueStrike controllere et indbygget scroll-hjul, som man kender det fra computermus.

I den forbindelse er det også interessant, at controlleren kan placeres i et basemodul. Controlleren rummer sågar en optisk sensor, så den helt reelt kan fungere som en mus.

Som standard kommer den nye konsol med 16 GB RAM af den lynhurtige DDR5x type, der kører ved 7.500 MHz. Det betyder, at intet spil kan løbe fra Legion Go.

Konsollen har integreret køling med en blæser. Der er to USB-C porte, et 3,5 mm audio jackstik og en skuffe til udvidelser med microSD kort.

Endelig skal nævnes, at Legion Go rummer et batteri på 49 Wh, der kan oplades fra nul til 70 procent på 30 minutter.

Lenovo nyheden står på hylderne hos Power og Elgiganten fra i dag og koster 5.999 kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NemID lukker og slukker i dag