Her reddes 60.000 gamle elektronik-ting

Denne gamer-laptop har kunstig intelligens

(Foto: Lenovo)

Verdens største pc-fabrikant Lenovo er måske ikke det første navn, som computer-spillere nævner, når de skal opliste fabrikanter, som de gerne vil købe til deres alt-overskyggende interesse.

Det gør Lenovo nu en heftig indsats for at ændre. Den nye Legion 9i er nemlig Lenovos på alle områder største, stærkeste og klogeste gamer-laptop.

Først og fremmest bruger det nye kraftværk Intels seneste nye Core i9 processor af 13. generation som motor.

Grafikken kan håndteres af Nvidias GeForce RTX 4090 chip, og man kan enten vælge 64 GB Dual Channel DDR5 RAM tunet op til 5.600 MHz eller 32 GB med 6.400 MHz.

Den nye Legion 9i har 2 TB lager til spil og andet. (Foto: Lenovo)

Alt i denne laptop er ganske enkelt udviklet med fart og power for øje.

Den slags tempo koster varme. Ikke mindst i en laptop, hvor pladsen er trang, og der ikke er plads til kølende tomrum som i en stor gulv-pc.

Lenovo har derfor taget kunstig intelligens (AI) i brug, som styrer et avanceret CoolFront kølesystem og lynhurtigt kan dirigere køling til områder af laptoppen, der er ved at koge over af anstrengelse.

Den særlige LA-AI chip i Lenovo Legion 9i håndterer bl.a. tre separate blæsere, men får også tid til at bruge sin intelligens til lidt morskab.

Hvis 16 tommer ikke er stor nok, kan Lenovo Legion 9i sagtens trække en større skærm. (Foto: Lenovo)

Chippen synkroniserer nemlig også lys-kæderne i og omkring tastatur og skærm med den dramatik eller ro, som lige hersker i computerspillet på skærmen.

Og apropos skærm. Den er på hele 16 tommer og Lenovos hidtil største til en gamer-laptop. Displayet er en PureSight mini-LED type, der både er lysstærkt og hurtigt.

Grafikken vises således i 16:10 format og i 3,2K kvalitet. Billedet opdateres 165 gange i sekundet (Hz). Glem alt om hak i videoer eller ujævne forløb i det avancerede spil.

Den nye spille-maskine vejer 2,5 kilo, hvoraf det næsten 100 Wh store batteri nok tager sin del. Batteriet kan lades op fra 0 til 70 procent på en halv time, mens den fulde kapacitet nås efter 80 minutter.

Dette lidt kaotiske foto skal illustrere den avancerede og kunstigt intelligente køling i den nye laptop. (Foto: Lenovo)

Lenovo plejer ofte at lancere to-tre varianter af sine nye laptops, som man så kan erhverve som Pro eller Slim udgavert.

Det er ikke tilfældet med den nye Legion 9i. Denne laptop er så komplet, at den opfylder alle behov – lover Lenovo.

Lenovo Legion 9i med 16 tommer skærm lander i butikkerne i oktober, hvor prisen på 4.499 euro eller ca. 34.000 danske kroner næppe vil afskrække inkarnerede gamere.

Hvis de vil undgå, at deres super-laptop ikke bliver skrammet, når de flytter dem, kan Lenovo levere to skræddersyede rygsække til formålet. De koster henholdsvis 60 og 70 euro ekstra….

(Foto: Lenovo)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her reddes 60.000 gamle elektronik-ting