Elegant ur passer på din sundhed

Her reddes 60.000 gamle elektronik-ting

(Foto: Elretur)

I 2022 blev der indsamlet over 70.000 ton gamle vaskemaskiner, telefoner, computere, køleskabe, tv og andre elektronik-produkter på landets genbrugs-pladser.

Næsten alle materialer fra de indleverede apparater bliver i dag gen-anvendt.

Inden det når så vidt, og produktet skilles ad, forsøger man i dag at genbruge det i sin oprindelige form og funktion. Det bliver repareret og solgt som brugt, så længe det er muligt.

Danskerne smider masser af gammelt elektronik-affald ud, som kan repareres og gen-anvendes. (Foto: HJHansen)

Netop den opgave skal virksomheden Electronic Reuse & Recycling A/S håndtere op sit nye såkaldte ”First Treatment” anlæg i Middelfart.

Anlægget er det første af sin art og skal arbejde sig igennem de mange tons elektronik-affald, der indleveres på genbrugs-pladserne i hele Vestdanmark.

Undervejs bliver genlivs-egnede gamle apparater identificeret og udsorteret fra affalds-strømmen, så de kan repareres og sendes tilbage på markedet.

Bag det nye anlæg i Middelfart står HJHansen Recycling Group og Danmarks største kollektive ordning på området – Elretur.

Her er lige så mange hårde hvidevarer som i et stort elektronik-varehus. Den store forskel er blot, at disseer kasseret og nu bliver repareret, så de får et nyt genbrugs-liv. (Foto: Elretur)

Sidstnævnte har gennem knap 20 år håndteret danske virksomheders producent-ansvar på elektronik. Elretur modtager således elektronik-affald fra alle landets næsten 400 genbrugs-pladser.

Når Electronic Reuse and Recycling A/S tager sit nye First Treatment anlæg i brug i 2024, slaæ det kunne redde omkring 60.000 kasserede elektronik-produkter om året. Samtidig skabes 40 nye jobs i Middelfart.

”Hvis Danmarks nationale klimamål skal nås, er det afgørende, at vi bliver bedre til at genbruge og udnytte vores dyrebare ressourcer mest muligt,” forklarer Mogens Bach Christensen. Han er adm. direktør i HJHansen Recycling Group.

”Det nye anlæg skal rumme en særlig proces-teknologi. Dets størrelse sætter helt nye standarder i Europa og placerer Danmark helt fremme i førergruppen inden for europæisk genbrug af elektronik og el-produkter,” fortsætter han….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elegant ur passer på din sundhed