Over 1,3 millioner danskere bruger TikTok

NemID lukker og slukker i dag

(Foto: NemID)

Når klokken slår midnat i aften den 31. oktober 2023, lukkes bogen for et af de vigtigste kapitler i bogen om dansk digitaliserings-strategi.

Efter over 13 år er det nemlig helt slut med at bruge NemID til at logge ind på offentlige online tjenester som f.eks. eBoks, Borger.dk, Skat.dk eller til besøge sin Netbank.

Fremover kan danskerne udelukkende benytte MitID, der ikke har haft nogen nem fødsel med både tekniske og betjenings-mæssige udfordringer.

Da NemID blev født i 2010, skete det gennem et unikt samarbejde mellem staten og den danske banksektor.

I de seneste par år har Digitaliseringsstyrelsen gradvist afviklet NemID til fordel for den mere moderne og mere sikre MitID løsning.

Siden den 31. oktober 2022 har danske borgere således ikke kunnet bruge NemID længere til at logge på Netbank eller til online handel.

Efter den 30. juni 2023 har NemID været i begrænset drift. Det har ikke været muligt at få udstedt et nyt NemID eller modtage support telefonisk eller fysisk i borgerservice.

Endelig skulle MitID været stoppet helt den 1. juli i år, men begravelsen blev udskudt igen. Denne gang fordi man var bange for, at det ville give kaos i kommunernes Borgerservice midt i sommerferie-perioden.

Fra i dag skal alle NemID-brugere, der fremadrettet har behov for at benytte sig af diverse digitale selvbetjenings-løsninger, så benytte MitID.

I dag har godt 5,2 millioner borgere fået MitID, der ejes af et partnerskab mellem Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen.

Sidstnævnte repræsenterer henholdsvis bankerne og det offentlige Danmark med staten, regionerne og kommunerne….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Over 1,3 millioner danskere bruger TikTok