Vi kører for meget med mobilen i hånden

Tivoli bliver mere retro

SongBook Max. (Foto: Tivoli Audio)

Amerikanske Tivoli Audio er mest kendt for at bygge små radioer i Hi-Fi kvalitet og i et lidt retro-agtigt design.

Tivoli har været med i gamet siden 2000 og har overlevet de fleste af sine konkurrenter fra dengang.

Dét fejrer det Boston-baserede mærke nu ved at genoplive sin lidt større SongBook model i en lidt mere moderne udgave. SongBook er en bærbar FM/AM clockradio.

SongBook. (Foto: Tivoli Audio)

Tivoli relancerer SongBook i to versioner og supplerer med en ny Model Two Digital streaming højttaler, der kan bruges sammen med Wi-Fi, Bluetooth, Apple AirPlay 2 og Google Chromecast.

Det mest overraskende ved SongBook og SongBook Max er, at de to radioer kun spiller i mono. Det er meget retro, når andre bruger stereo eller trendy surround og spatial audio.

Til gengæld er de nye SongBooks mere robuste end forgængerne. De kan tages med udendørs og tåler via deres IP4 lidt let regn. De kan også fungere som mono-forstærkere.

Model Two Digital. (Foto: Tivoli Audio)

Den almindelige Tivoli Audio Songbook kommer med både indbygget for-forstærker, det helt nye Bluetooth 5.3 og en 40 watts Hi-Fi forstærker i mono.

Via to højttaler-enheder – en 3,5 tommers bas og en fuldtone af samme størrelse – kan Songbook spille pænt højt både i stuen, køkkenet, haven og på stranden.

Den nye retro-radio vejer tre kilo og fås i enten creme eller grøn/brun. Den har et batteri, der garanterer 10 timers music på en opladning. I Danmark koster Songbook 5.000 kroner.

Storebror Songbook Max kommer i samme størrelse og design, men er betydeligt kraftigere med to 50 watt forstærkere, en fire-tommers basenhed, en fire tommers mellemtone og en diskant på 0,75 tommer.

Max lyder formentlig endnu bedre end den almindelige Songbook.

Ligesom Tivolis berømte Model One Radio har Max en meget stor tuning-knap. Desuden har den fem pre-sæt knapper til FM-stationer og en skanning knap på toppen.

SongBook Max. (Foto: Tivoli Audio)

Songbook Max vejer 5,2 kilo og er derfor knap så bærbar, men også den kan køre i ti timer på en opladning. Her er prisen saftige 8.000 kroner.

Endelig er der den nye Model Two Digital streaming højttaler, der fremtræder helt i kunststof. Det gør den lettere at rengøre end en højttaler med stof-front.

Model Two Digital kommer i tre forskellige farver – hvid/sølv, sort/sort og valnød/guld. Højttaleren kommer først i midten af november og skal koste 5.000 kroner….

SongBook Max. (Foto: Tivoli Audio)

Model Two højttaler. (Foto: Tivoli Audio)

SongBook Max. (Foto: Tivoli Audio)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi kører for meget med mobilen i hånden