Vild Land Rover til dem med de store skibe

Vi kører for meget med mobilen i hånden

(Foto: Rådet for Sikker Trafik)

Tusinder af knaldrøde plakater langs vejene skal i disse uger minde trafikanterne om, at de skal køre bil, når de kører bil – ikke tale i telefon med mobilen i den ene hånd.

Sagen er nemlig, at alt for mange danske bilister ignorerer, at det er forbudt at køre bil og tale i mobil samtidig.

Det er ok, hvis samtalen føres håndfrit via Bluetooth, men bestemt ikke når bilisten beslaglægger den ene hånd til at betjene smartphonen.

En ny analyse afslører således, at risikoen for at køre galt i trafikken er op til 10 gange højere ved håndholdt mobil.

Undersøgelsen er foretaget af Rådet for Sikker Trafik. Her har man spurgt over 5.000 bilister, som har været involveret i et trafik-uheld eller en ulykke med personskade i de senere år.

Analysen viser også, at hver syvende danske bilist kører med håndholdt mobil enten meget ofte, tit eller engang imellem.

Det er helt ok, at en cyklist stopper op og kører ind til siden, når han se noget på sin mobil. (Foto: Getty Images / Unsplash+)

Det er et tal, der vækker bekymring hos både Rådet for Sikker Trafik og hos brancheforeningen Forsikring & Pension. For selv få sekunders uopmærksomhed er hvert år skyld i mange alvorlige ulykker på vejene.

”Der kan være flere årsager til, at folk er kørt galt. Men meget ville være vundet, hvis bilisterne som minimum holdt fingrene fra deres mobiltelefon, når de kører.

Vi ved fra tidligere undersøgelser af alvorlige trafikulykker, at når man har hænder og øjne på mobilen, så øges risikoen for en ulykke markant, siger Lisbeth Sahl Bauditz fra Rådet for Sikker Trafik.

Rådet, brancheforeningen og 59 danske kommuner er derfor gået sammen om den nye kampagne, som skal vare i tre uger.

Kampagnen henvender sig både til bilister og cyklister. Folk på to hjul er nemlig mindst lige så slemme til at tale i telefon med kun én hånd på cykelstyret.

Den landsdækkende kampagne bruger derfor to slogans – ”Kør bil, når du kører bil” og ”Kør cykel, når du kører cykel.”

De ses både plakater langs vejene, i tv-reklamer, i biograferne, på web-tv og i de sociale medier….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vild Land Rover til dem med de store skibe