Nokia fabrikant vil bygge egne smartphones

Nu integreres Microsoft Teams på mobilen

(Foto: Mika Baumeister / Unsplash)

I forbindelse med Corona pandemien blev video-møder og video-chat lige pludseligt hverdags fænomener for hundrede-tusinder af danskere, der skulle arbejde hjemmefra.

Microsoft Teams er på rekordtid blevet et vigtigt arbejdsredskab for danske virksomheder. Også efter at pandemien er overstået.

Mange har nemlig indført nye arbejdsformer med færre fysiske rejser og forskellige hybride ansættelser, hvor medarbejdere fungerer delvist hjemmefra. I yderste konsekvens er digitale nomader blevet en ny befolkningsgruppe.

De er en slags freelancere, som arbejder fra overalt i verden. Også fra en strandbred i Karibien eller en cafe på et skisports-sted i Alperne. Eneste betingelse er en en god internet-forbindelse til laptoppen

Det nyeste er, at man kan benytte sit mobiltelefon-abonnement til at foretage opkald til og fra Microsoft Teams.

Desuden kan man tilføje nye mødedeltagere til Teams ved blot at ringe til et almindeligt telefon-nummer fra mobilen.

Telia er det første teleselskab i Danmark, der kan præsentere det nye Teams Phone Mobile system.

Fremover bliver det meget nemmere at integrere mobiltelefoner i Microsoft Teams videomøder. (Foto: Headway / Unsplash)

I praksis sker det, når Telias 5G mobilnet integreres med Microsoft Teams. Det vil først og fremmest gøre det nemt at flytte opkald fra smartphones til Teams.

Her kan man så koble video på, invitere flere deltagere, optage mødet, sætte det på pause – og naturligvis deltage aktivt i videomødet.

Dertil kommer, at telefoni fra Teams via Wi-Fi og internet eliminerer alle roaming-takster ved opkald i udlandet.

Meget smart kan de øvrige deltagere se på deres skærm, at en person eventuelt er optaget af et opkald på mobiltelefonen.

Telia har brugt den store danske høreapparat og hovedtelefon fabrikant GN Store Nord som tester af Teams Phone Mobile, før det nye system blev lanceret:

”Hos GN har vi i forvejen indført Teams som en standard for alle vores online møder. Phone Mobile gør brugen af Teams endnu mere fleksibelt, ligesom gennemførelse af møder bliver mere smidig og effektiv,” forklarer Jesper Skovgaard, Han er Technical Product Owner UC & Collaboration GN Group – Modern Workplace.

Her er nogle flere detaljer om Teams Phone Mobile:

  • Foretag og modtag opkald fra din telefon eller fra Teams app’en på telefon eller computer via dit mobilnummer.
  • Dit mobilabonnement dækker både opkald fra mobiltelefon og fra Teams.
  • ​Flyt opkald mellem enheder – uden at miste opkaldet
  • Viderestil opkald til kolleger på Teams ved at flytte opkald til Teams på samme mobiltelefon. Der etableres fælles historik for opkald på tværs af Teams og mobiltelefon.
  • Synkronisering af aktivitet og tilstedeværelse, så opkald på mobiltelefonen registreres i Teams med status ”I opkald”.
  • Fælles telefonsvarer for Teams-opkald og opkald til mobiltelefonen.
  • Vælg, om du vil præsentere dit individuelle mobilnummer eller virksomhedens hovednummer ved udgående opkald fra mobiltelefon eller Teams app.
  • Tilføj dit mobilnummer til virksomhedens opkaldskøer og omstilling

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia fabrikant vil bygge egne smartphones