Slut med iPhone mini

Nokia fabrikant vil bygge egne smartphones

(Foto: HMD Global’

Finsk-kinesiske HMD Global har haft stor succes med at genoplive Nokia navnet til mobiltelefoner over det meste af verden.

HMD blev skabt af tidligere Nokia-ansatte for godt seks år siden, efter at den hæderkronede finske telegigant gik helt fejl af at fremstille smartphones med Windows styresystem på.

Så galt gik det, at Nokia til sidst solgte sin Lumia produktion af smartphones til Microsoft. Her havde man dog lige så lidt succes med projektet og droppede ud af det nogle få år senere.

I dag – ligesom dengang – domineres smartphone markedet af Googles Android og Apples iPhone styresystemer.

Siden har Nokia trukket sig helt ud af forbruger-markedet og satser i stedet på at udvikle og sælge komplette 5G mobilnet til teleselskaber verden over.

Samtidig har Nokia solgt sine navne-rettigheder til en række eksterne fabrikanter, der nu bygger mobiltelefoner, tv-skærme og sikkerheds-elektronik med de fem berømte bogstaver trykt på.

Den mest fremgangsrige af disse licenstagere er HMD Global, der dog har måttet ændre en del i sit produkt-sortiment i de seneste par år.

I dag ser man stort set ikke længere Nokia smartphones i de dyrere prisklasser, hvor man skal konkurrere direkte med Apple, Samsung, Motorola, Xiaomi, Sony eller OnePlus.

HMD har succes med at sælge Nokia telefoner. De skal nu suppleres med en egen linie af smartphones. (Foto: HMD Global)

I stedet fokuserer HMD Global på 5G smartphones i budget-klassen og på at relancere gamle Nokia ”feature phones.”

Det er ”dumme” små mobiler uden stor touch-skærm, men med fortidens charme. De skal især være trendy hos unge, som mener, at sociale medier er yt.

Nu kunne det imidlertid se ud, som om HMD Global er ved at forberede store forandringer. Virksomheden vil supplere Nokia telefonerne med en egen linie af HMD smartphones.

De to familier skal leve side om side, og man kunne godt forestille sig, at den ene skulle satse på mere ambitiøse og dyrere smartphones. Formentlig bliver det med HMD navnet på.

HMD Globals topchef Jean-Francois Baril afslørede selv planerne forleden. I mellemtiden er de sociale medier i Kina fyldt med forslag til, hvordan fremtiden bliver for HMD og Nokia navnet.

Ifølge Baril har HMD Global gennem flere år været den hurtigst voksende fabrikant af 5G smartphones.

Samtidig er HMD helt fremme i skoene med hensyn til bæredygtighed:

Sammen med hollandske Fairphones er de seneste nye Nokia telefoner de første på markedet, der er udviklet til, at brugerne selv kan reparere dem.

HMD Global har endnu ikke afsløret, hvornår de nye HMD smartphones dukker op i butikkerne. Det bliver sikkert i Europa, hvor HMD hævder at være et af de største mobil-mærker med Nokia….

 

1 kommentar

 • Hej
  Det er en fin hjemmeside.
  Jeg har en rettelse til artiklen om HMD Global.
  HMD Global er et finsk selskab (ikke finsk-kinesisk som der står).
  Vh Jarkko

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med iPhone mini