TikTok laver konkurrent til Spotify

Telia og Telenor går frem

(Foto: Telia)

I går var det teleselskabet 3, der var ude med sit regnskab for andet kvartal af i år. Det viste bl.a, at 3 har fået 22.000 nye mobilkunder i april, maj og juni, så antallet nu er oppe på 1.571.000.

Her til morgen føler rivalerne Telia og Telenor efter. Begge har medvind i omsætningen, hvilket tyder på, at danskerne køber stadig flere tele-ydelser.

Telia, der er Danmarks fjerde-største teleselskab, havde i andet kvartal en service-omsætning på 693 millioner kroner. Det er fem millioner bedre end i samme periode for et år siden.

Undervejs tjente Telia 219 millioner kroner før skat og afskrivninger (EBITDA) på sine danske kunder. 43 millioner mere end i andet kvartal af 2022.

Ved udgangen af andet kvartal havde Telia 1.756.000 aktive sim-kort i Danmark. 1.297.000 lå i mobiltelefoner, mens 459.000 blev brugt i smarte hjem og tingenes internet (IoT).

Telia Danmark bliver snart en del af den jyske energi- og tele-kæmpe Norlys. I april blev det meddelt, at Norlys vil købe svenske Telias danske forretning for 6,25 milliarder danske kroner.

Handelen gennemgår i øjeblikket et ”due diligence” forløb, hvor Norlys’ finansfolk og revisorer kigger i bøgerne hos Telia. Derefter skal overtagelsen godkendes af konkurrence-myndighederne.

5G og tingenes internet (IoT) er vigtige indsatsområder for de danske teleselskaber. (Foto: Telenor)

Hos konkollegerne fra Telenor, der er næststørst på det danske marked, voksede omsætningen til i alt 988 kroner i andet kvartal.

Heraf udgør service-omsætningen 688 millioner kroner, mens indtjeningen nåede 286 millioner kroner på (EBITDA).

Det er en 2,7 procent højere service-omsætning end for et år siden, mens indtjeningen er forbedret med hele 12 procent.

Telenors målsætning er at blive danske forbrugeres og virksomheders foretrukne teleselskab, når det gælder en nem, tryg og digital hverdag.

I maj lancerede Telenor således sikkerhedsfiltret SafeZone til erhvervskunder. Det blokerer hjemmesider med cyber-trusler som f.eks. spam, phishing og malware.

I februar kom Telenor med et tilsvarende et filter til privatkunder. Siden da har SikkerSurf filtret forhindret brugerne i at få adgang til over 6,6 millioner farlige hjemmesider.

Antallet af mobilkunder hos Telenor lå ved udgangen af juni på 1.679.000. Det er 37.000 flere end for tre måneder siden.

Fremgangen skyldes ikke kun nye erhvervs- og privatkunder hos Telenor og datterselskabet CBB. I slutningen af kvartalet er også kunderne fra det tidligere OK Mobil blevet købt af Telenor….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TikTok laver konkurrent til Spotify