Lækkert top-tv fra Toshiba

Vi brugte 24 pct. flere mobildata i 2022

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

På i hvert fald ét punkt ligner 2022 både 2021, 2020, 2019 osv: Danskernes dataforbrug på mobiltelefoner stiger kraftigt år for år.

Hos Danmarks næststørste teleselskab Telenor endte det samlede dataforbrug for 2022 på 180.050.000 gigabyte (GB). Det er 24 procent mere end i 2021.

Hvis man vil prøve at sætte det store tal i perspektiv, svarer det til, at man kunne streame Netflix i godt 3,3 millioner døgn på sin smartphone eller tablet.

Eller man kunne deltage i Microsoft Teams videomøder uafbrudt i 10.276 år via mobilnetværket.

Næppe uventet slog danskernes dataforbrug alle rekorder den 18. december. Det var den dag, hvor Argentina blev verdensmester i fodbold efter et dramatisk finale mod Frankrig.

Flere og flere deler indhold, billeder og videoer i de sociale medier via deres smartphone. Det kan ses i danskernes dataforbrug. (Foto: Telenor)

Årets tidligere rekorder for dataforbruget på Telenors mobiltelefoner blev i forbindelse folketingsvalg den 1. november – og den tragiske 3. juli, der var præget af det fatale skyderi i Fields indkøbscenter på Amager.

”Danskernes dataforbrug bliver forstærket af, at flere og flere deler indhold på sociale medier. Mange konsumerer også nyheder på flere skærmer samtidig.” forklarer Jesper Mølbak. Han er netværks-ekspert hos Telenor.

Han forventer, at dataforbruget på mobiltelefoner vil sætte nye rekorder i 2023, efterhånden som flere og flere går over til at få internet leveret til deres hjem via trådløst 5G i steder for pr. kabel og fiber.

Telenors analyse viser, at de store sports-begivenheder sætter ekstra gang i danskernes dataforbrug:

Det peakede f.eks. under årets Tour de France, hvor specielt cykelturen over Storebælt og de store bjerg-etapper blev fulgt tæt på mobilen.

Jesper Mølbak fra Telenor fortæller, at teleselskabet hele tiden følger kundernes dataforbrug tæt for at være på forhant med tidspunkter, hvor det boomer. (Foto: Telenor)

 

Da Jonas Vingegaard erobrede den gule førertrøje, streamede Telenors kunder således i den helt store stil.

Tallene viser også, at de danskere, der var på ferie i udlandet, fulgte med på afslutningerne af hver etape. Her steg roaming-trafikken på telefoner med SIM-kort fra Telenor nemlig markant.

Andre interessante tal fra analysen kunne også være, at danskerne bruger mobilen mindre til dét, den egentlig blev opfundet for – til at tale trådløst i telefon.

Således faldt antallet af tale-minutter med syv procent i 2022, mens dataforbruget voksede med 24 procent. Antallet af sms’er lå på samme niveau som i 2021.

De dage i 2022, hvor Telenors mobil-abonnenter talte mest i telefon var den 31. januar, den 3. januar og den 17. januar.

Når 5G til hjemmet for alvor får fat næste år som trådløs afløser for fiberkabel, vil dataforbruget i mobilnettene eksplodere. (Foto: Gizchina / Weibo)

 

Tilsvarende blev der sendt flest sms og MMS den 25. november, den 7. marts og den 30. november 2022.

I Telenor følger man kundernes dataforbrug tæt for at sikre, at netværket er gearet til at kunne afvikle den trafik, der er brug for.

F.eks. havde Telenor forud for VM sørget for at indkøbe og implementere ekstra kapacitet på serverne, så kunderne var sikret stabil streaming i god kvalitet.

Til sidst skal lige bemærkes, at tallene kun dækker mobil-forbruget i Telenor alene. Datterselskabet CBB er ikke medregnet.

Danskernes totale dataforbrug på mobilen er formentlig meget højere. Telenor er kun landets næststørste teleselskab.

Tager man de tilsvarende tal med fra bl.a. TDC, YouSee, Telia og 3 med i beregningerne, må tallene være meget større….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækkert top-tv fra Toshiba