Så dyr er en mobil i 2032

Mobilnet bliver grønnere

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Danmarks næststørste mobilnet – Telia og Telenors fælles TT-net – vil køre meget grønnere i de kommende år.

De to store teleselskaber har nemlig indgået en aftale om køb af miljørigtig solcelle strøm af elselskabet Better Energy.

Senest i 2024 skal de 125 GWh solenergi dække 75 procent af strømforbruget i mobilnettet, der i øjeblikket er ved at blive opgraderet til 5G over hele landet.

Better Energy vil opføre en helt ny solcelle-park i Danmark, som skal levere den grønne og støttefri strøm til mobilnettet.

75 procent af strømmen til Telias og Telenors fælles mobilnet skal komme fra en ny solcellepark. (Foto: Better Energy)

Det kræver altså en hel del energi at sørge for, at flere millioner danskere kan ringe i mobiltelefon, sende sms og surfe på internet: De 125 GWh om året svarer således til strømforbruget hos 78.000 danskere.

Telenor har en målsætning om at være 100 procent CO₂ neutral i 2030. Aftalen om solcelle-driften af det danske mobilnet er et vigtigt skridt i den retning.

Hos Telia i Danmark udgør CO₂ udledningen fra driften af mobilnetværket i dag omkring en tredjedel af selskabets klima-belastning i Danmark.

De to teleselskaber har underskrevet en 10-årig kontrakt med Better Energy, der skal stå for opførelse og drift af den nye solcelle-park. Hvor den skal placeres i Danmark, er endnu ikke bestemt….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så dyr er en mobil i 2032