Slet disse 19 Android apps

Nu får Norlys sit mobilnet

(Foto: Telia)

 

Det er ikke længe siden, at rygterne svirrede om, at Telenor ville købe teleselskabet 3.

Dermed skulle nummer to og tre på det danske telemarked fusionere. Et projekt, som konkurrence-myndigheder nok vil kigge på med et skeptisk øje.

Meningen var at konsolidere markedet i Danmark, der angiveligt var for lille til så mange teleselskaber og til hele tre landsdækkende mobilnet.

Nu ser konsolideringen imidlertid at komme ad en anden vej. I aftes meddelte Norlys nemlig, at man ville købe den danske del af den svenske Telia koncern.

Telia er Danmarks fjerde-største teleselskab, mens Norlys med hovedsæde i Silkeborg er Danmarks største leverandør af fibernetværk til tv, internet osv.

Det nye mobilnet bliver kun en del af Norlys. Koncernen sælger i forvejen fibernet, elektrisk strøm og naturgas. Desuden ejer Norlys Stofa og er i gang med at rulle et net af ladestationer ud til elbiler. (Foto: Norlys)

Norlys har længe tilkendegivet, at man var på udkig efter et mobilselskab. Sådan et manglede jyderne helt klart i deres portefølje.

Mobilselskabet får Norlys nu i selskab af Telia, der samtidig kommer med både en forretning på fibernet, traditionel telefoni og tv-pakker som medgift.

Dertil kommer, at Norlys får adgang til det landsdækkende TT-mobilnet med 5G, som Telia og Telenor driver i fælleskab. Norlys får fremover 50 procent af nettet.

Det er noget af en mundfuld, som Norlys tager med overtagelsen af Telia. En hensigts-erklæring er undertegnet af begge parter.

Herefter følger et såkaldt ”due dilligence” forløb, hvor Norlys’ finansfolk og revisorer får lov til at kigge i bøgerne hos Telia.

Norlys ejer i forvejen Danmarks største fibernet med over 800.000 adresser. Med købet af Telia får Norlys halvdelen af det store TT-mobilnet, som Telia og Telenor driver sammen. (Foto: Norlys)

Endelig skal både Norlys’ repræsentantskab og konkurrence-myndighederne godkende overtagelsen af Telias danske afdeling.

Norlys skal betale 6,25 milliarder danske kroner, som den jyske energi- og telegigant allerede har liggende i kassen.

Sidste år solgte Norlys nemlig 35 procent sin fiber-forretning til hollandsk-belgisk konsortium af investerings-selskaber.

Mere interessant bliver det, hvad der vil ske for forbrugerne. Bliver konkurrencen mon mindre, når Danmark pludselig får to store giganter, der begge kan levere hele udvalget i både mobil og fiber – nemlig TDC / Nuuday i København og Norlys i Herning?

I hvert fald kan Norlys glæde sig over, at man overtager en sund forretning fra Telia: Her til morgen udsendte Telia nemlig sine regnskabs-tal for første kvartal af 2023.

Telia har sit hovedsæde i Ørestaden her på Amager, mens Norlys har sin hjemmebane i Silkeborg. (Foto: Telia)

I januar, februar og marts havde Telia Danmark således en service-omsætning på 684 millioner danske kroner.

Drifts-overskuddet EBITDA endte på 195 millioner kroner mod 167 i samme periode sidste år. Det svarer til en fremgang på 15 procent.

Ved udgangen af marts havde Telia i alt 1.7 millioner SIM-kort i drift i Danmark. Af dem var 1.308.000 mobilkunder, mens 66.000 købte bredbånd via fiber og kabelnet hos Telia.

”En mobil-forretning giver Norlys helt ny relevans, fordi den bringer os endnu tættere på kunderne, De forventer den bedst mulige dækning, uanset hvor de befinder sig og hvilken enhed, de benytter til deres kommunikation,” forklarer Niels Duedahl. Han er administrerende direktør for Norlys.

”Det er afgørende for os, at vi kan tilbyde en samlet løsning på alle platforme. Med købet får vi fremtids-sikret vores infrastruktur med begge de vindende teknologier 5G og fiber,” fortsætter han.

Hvis alle godkendelser falder på plads, regner Norlys og Telia med, at handelen kan være endeligt på plads i første kvartal af 2024….

 

www.norlys.dk

www.telia.dk

(Foto: Telia)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slet disse 19 Android apps